Ε. Βόζεμπεργκ: «Η ΕΕ αναγνωρίζει στην Ελλάδα τον άρτιο εξοπλισμό υποδομών και της παροχής υπηρεσιών στη διαχείριση της πανδημίας» (ηχητικό)

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει στην Ελλάδα τον άρτιο εξοπλισμό υποδομών και της παροχής υπηρεσιών στη διαχείριση της πανδημίας» τόνισε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Ελίζα Βόζεμπεργκ μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

Ωστόσο, όπως είπε, για το μεγάλο ποσοστό μη εμβολιασμένων δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Αντιθέτως διατίθενται τα εμβόλια, δόθηκαν κίνητρα από τη κυβέρνηση και πλέον το πρόβλημα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη. «Αν δεν καταλάβουμε όλοι μας ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό διαβατήριο για να νικηθεί η μολυσματική πανδημία, είμαστε άξιοι των επιπτώσεων και δυστυχώς να φεύγουν 40 άνθρωποι καθημερινά από τη ζωή. Σε πολιτική διάσταση στην αρχή υπήρξαν και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λανθασμένα μηνύματα. Επίσης και από γιατρούς που υπέστησαν τις συνέπειες. Όμως όταν η συντριπτική πλειοψηφία σοβαρών επιστημόνων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το 95% όσων χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι».

Σχετικά με την καθυστέρηση των δόσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης η κα Βόζεμπεργκ είπε ότι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών δε νικιέται από τη μία στιγμή στην άλλη παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και στην εκπόνηση του Ταμείου και στον έλεγχο των προγραμμάτων των τοπικών κυβερνήσεων. «Το πρόγραμμα εκταμίευσης και κατανομής των κονδυλίων ανά τομέα από την κυβέρνησή μας ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε και εισέπραξε και εύσημα. Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη όταν εκταμιευτούν τα χρήματα να ασκήσει ως υπεύθυνη κυβέρνηση την πολιτική διοχέτευσης των κεφαλαίων έτσι ώστε να βοηθηθεί η χώρα» κατέληξε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη την συνέντευξη της κας Βόζεμπεργκ στον Βασίλη Ταλαμάγκα.

 

Πηγή fantomas.gr