Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Nautical Geo.

Τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την περαιτέρω δραστηριοποίηση του «Nautical Geo» στα ανατολικά της Κρήτης εξετάζει η Αθήνα.
Έχει προηγηθεί ένα αρκετά έντονο διάστημα κατά το οποίο ο τουρκικός στόλος είχε ισχυρή παρουσία προκειμένου να αποτρέψει τις έρευνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Παρίσι έχει εκπεμφθεί μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα σε όλους τους τόνους, κάτι το οποίο δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι το «Nautical Geo» είναι γαλλικών συμφερόντων και κατά παρέκβαση της παρελθούσης εμπειρίας, δεν έχει ζητήσει άδεια για έρευνες παρά μόνο από την Αθήνα.
Ο σκοπός, άλλωστε, είναι να καταδειχθεί ότι τρία κράτη (Ελλάδα, Κυπριακή Δημοκρατία και Ισραήλ) κινούνται από κοινού στη βάση της προώθησης ενός έργου (αγωγός «East Med»), το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εντός των θαλάσσιων ζωνών τους.
Οι Γάλλοι θεωρούν ότι η πρόσφατη ξαφνική κλιμάκωση εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνδέεται με την ανάγκη να τονίσει την εθνικιστική ρητορική για εσωτερική κατανάλωση.
Ο κ. Ερντογάν εμφανίζεται να είναι ιδιαίτερα πιεσμένος, καθώς η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, μάλιστα βαίνει επιδεινούμενη, ενώ τα «ανοίγματα» προς το εξωτερικό είτε είναι αποτυχημένα, όπως συνέβη κατά την προσπάθεια συνεννόησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είτε δυσκολεύουν τις σχέσεις της Τουρκίας και με τη Ρωσία, με πλέον ενδεικτικό παράδειγμα την κατάσταση στη βόρεια Συρία.
Μηνύματα στήριξης στην Ελλάδα έχουν έλθει και από το Ισραήλ, ενώ εύγλωττες ήταν οι διαβεβαιώσεις που παρείχε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στους ομολόγους του Νίκο Δένδια και Νίκο Χριστοδουλίδη κατά την τριμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί την θετική συγκυρία και να προωθήσει τον ευρύτερο σχεδιασμό της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο . Αρκεί να υπάρχει ….

Πηγή fantomas.gr