Δύο οι νεκρές Μοναχές από κορωνοϊό στην Χριστιανική Αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη – Άλλες δυο νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Δύο τελικά είναι οι Μοναχές – 78 και 63 ετών – που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Χριστιανική Αδελφότητα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Αδελφότητας στη Θεσσαλονίκη, τα θύματα του κορωνοϊού είναι δυο, εκ των οποίων η μια κατέληξε στην Εντατική του Νοσοκομείου Σερρών έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και η δεύτερη πέθανε χθες μέσα στην Αδελφότητα η οποία ωστόσο είχε ήπια συμπτώματα.

Πριν από περίπου δέκα μέρες κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη αδελφή, από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και όχι από κορωνοϊό, όπως ανέφεραν, πρόσωπα της Αδελφότητας.

Δυο ακόμη γυναίκες νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Παπανικολάου με βαριά συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Από το περιβάλλον της Αδελφότητας, η οποία είναι πολύ γνωστή και βραβευμένη από την Πολιτεία για την έντονη φιλανθρωπική δράση της εδώ και δεκαετίες, διευκρινίστηκε ότι είναι παντελώς αναληθές καταρχήν ότι η Αδελφότητα είναι προπύργιο αρνητών του κορωνοϊού. Η πραγματικότητα είναι, σημείωσαν, ότι αρκετά μέλη της συγκεκριμένης φιλανθρωπικής Αδελφότητας έχουν εμβολιαστεί και όσες δεν το έπραξαν, «δεν το έπραξαν ως προϊόν ελεύθερης βούλησης και σαφώς όχι εξαναγκασμού ή καθοδήγησης, και μόνο από φόβο που ενδεχομένως έχουν κάποιοι συμπολίτες μας για το εμβόλιο και σαφώς όχι λόγω άρνησης της νόσου ή της σοβαρότητας της».

Όσον αφορά το γεγονός ότι κάποιες αδελφές νόσησαν από κορωνοϊό, πρέπει να επισημανθεί ότι παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό, όσες χρειάστηκαν περαιτέρω ιατρική βοήθεια διακομίστηκαν αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση στα Νοσοκομεία της πόλης όπου και νοσηλεύονται έως σήμερα. Η δε συγκεκριμένη αδελφή, 63 ετών, νοσηλευόταν κατ’ οίκον με ήπια συμπτώματα, ήταν εδώ και μέρες απύρετη, παρακολουθείτο και αυτή από ιατρό αλλά χθες το πρωί ανέβασε αιφνίδια 38 πυρετό, κλήθηκε αμέσως ο γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά στο μεταξύ κατέληξε.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Φιλανθρωπικής Αδελφότητας κ. Ανδρέας Ταγαράκης, δήλωσε έκπληκτος για την έκταση που έλαβε το θέμα. Συγκεκριμένα λέει ότι είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν σχέση με την Αδελφότητα ότι όχι μόνο δεν είναι αρνήτριες του κορωνοϊού, αλλά αντιθέτως από την πρώτη μέρα όσες αδελφές νόσησαν δηλώθηκαν αρμοδίως στον ΕΟΔΥ και τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα απομόνωσης, ενώ επιπρόσθετα οι αδελφές παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό. Όσες χρειάστηκε να διακομιστούν για νοσηλεία σε Νοσοκομεία, διακομίστηκαν αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση. Και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν είναι αρνήτριες, αλλά αντίθετα εξ όσων ενημερώθηκα, αρκετές αδελφές έχουν εμβολιαστεί και όλες τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά δυστυχώς κάποιες νόσησαν, όπως καθημερινά πολλοί άλλοι συμπολίτες μας».

Τι απαντά η Μητρόπολη 

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος, έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς, όπως δήλωσε, εντός της Αδελφότητας υπάρχουν και γιατροί. «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα στην Αδελφότητα υπάρχουν ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά τα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «ως Μητρόπολη έχουμε ενημερωθεί και παρακολουθούμε κι εμείς το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι Αδελφότητες έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα και δεν υπάγονται στη Μητρόπολη».

Πηγή fantomas.gr