Μ. Χρυσομάλλης: Η Ελληνογαλλική Συμφωνία αναβαθμίζει τη χώρα μας σε έναν γεωπολιτικό παίκτη στην Αν. Μεσόγειο (ηχητικό)

Η Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία είναι πολύ μεγάλη και έχει φέρει τεράστια νευρική κρίση στον γείτονα Ερντογάν τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και στην εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. «Πρόκειται για μία Συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει ευρύτερα τη χώρα μας σε έναν γεωπολιτικό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο και θα περίμενα να υπερψηφιστεί διακομματικά. Διότι οι αστερίσκοι και τα επιχειρήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αριστεράς είναι σε επίπεδο νηπιαγωγείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσομάλλης.

Ανέφερε πως δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια συμφωνία με ρήτρα αμυντικής συνεργασίας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί και προάγγελος  της συζήτησης που έχει ανοίξει περί Ευρωπαϊκού Στρατού. «Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη με δεύτερη την Ελλάδα. Το σύνολο της διπλωματικής και στρατιωτικής αναβάθμισης της χώρας, μας κάνει να είμαστε πλέον ένας υπολογίσιμος  παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο και φέρνει την Τουρκία σε πολύ δυσμενή θέση. Θα περίμενε κανείς στο σύνολό του το πολιτικό μας σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων βάζοντας πρώτιστα το εθνικό συμφέρον και να υπερψηφίσει την Συμφωνία. Οι συμπολίτες μα θα κρίνουν ποιοι στάθηκαν για άλλη μία φορά και ποιες παρατάξεις μεμψιμοιρούν».

Αναφερόμενος στο ΚΚΕ είπε ότι δε διαθέτει το αποκλειστικό προνόμιο της ιστορικής μνήμης. «Είναι ένα κόμμα που σε όλες τις μεγάλες εθνικές επιλογές που πήγαν τη χώρα μπροστά ήταν απέναντι. Όπως και σήμερα, στη μεγαλύτερη Συμφωνία που έχει κάνει η χώρα μεταπολεμικά, το σύνολο της αριστεράς είναι πάλι απέναντι. Οι τόνοι είναι χαμηλοί αλλά ούτε ξεχνάμε την ιστορία αυτής της χώρας, ούτε αυτή μπορεί να παραφραστεί» κατέληξε ο Βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χρυσομάλλη στον Βασίλη Ταλαμάγκα:

 

Πηγή fantomas.gr