Η Ρωσία εξετάζει τη δημιουργία Στόλου στην Αρκτική

Ένα νέο τμήμα του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ο Αρκτικός Στόλος, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί προκειμένου να διασφαλίσει για τη Ρωσία τη Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή. Την συγκεκριμένη απκάλυψη έκανε πηγή του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στο ειδησεογραφικό πρσκτορείο TASS.

«Η δημιουργία  Ρωσικού Αρκτικού Στόλος,  εξετάζεται. Θα είναι ένας ξεχωριστός σχηματισμός στο Πολεμικό Ναυτικό και η ευθύνη του θα είναι η ασφάλεια της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής και των Αρκτικών ακτών στην περιοχή ευθύνης του Βορρά και του Στόλου  του Ειρηνικού».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δημιουργία αυτού του στόλου θα επιτρέψει στους στόλους του Βορρά και του Ειρηνικού να επικεντρωθούν στην επίλυση αποστολών μάχης. “Το σχέδιο προβλέπει πως η υποδομή της νέας ένωσης θα είναι ξεχωριστή από τους στόλους του Βορρά και του Ειρηνικού και  στο μέλλον, θα διαθέτει πλοία και ειδικό εξοπλισμό κατάλληλο για την Αρκτική”.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει ήδη τους στόλους της Βαλτικής, του Ειρηνικού, της Μαύρης Θάλασσας, το Βόρειο Στόλο και τον στολίσκο της Κασπίας, ενώ  σε αυτό υπάγονται  ξεχωριστοί κλάδοι, όπως είναι η ναυτική αεροπορία, οι πεζοναύτες και τα παράκτια στρατεύματα πυραύλων και πυροβολικού.