Ένοπλες δυνάμεις: Αποκτήθηκε τρίτο Rafale – Αναβαθμίζονται 19 «Απάτσι»

Ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι ενισχύσεις για την πολεμική αεροπορία και κατά συνέπεια για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ειδικότερα, αποκτήθηκε και παρελήφθη από την πολεμική αεροπορία το τρίτο γαλλικό μαχητικό Rafale , το πρώτο από τα μονοθέσια αεροσκάφη ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα διαθέτει συνολικά 6 αεροσκάφη.

Η αρχή θα γίνει από τον Ιανουάριο οπότε θα έρθουν στην χώρα μας τα πρώτα 6 οπλισμένα γαλλικά μαχητικά  και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις.

Τα υπόλοιπα Rafale θα έρθουν το 2022-23 οπότε και θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 18 και στην συνέχεια θα γίνουν 24.

Παράλληλα, πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται η αναβάθμιση των ελικοπτέρων Apache που έρχεται στην επιτροπή εξοπλισμών της βουλής: 19 από τα ελικόπτερα-«νυχτερίδες» του ελληνικού στρατού θα εκσυγχρονιστούν και θα πάρουν νέα ηλεκτροπτικά συστήματα.

 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα παραλάβει και ένα υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα από το Ισραήλ: Πρόκειται για το spike NLOS, με πλήματα ακριβείας χιλιοστού, βεληνεκές που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, καθοδήση μέσω drone, ενώ μπορούν να χρησιμοποηθούν τόσο σε ελικόπτερα και οχήματα όσο και σε πλοία του πολεμικού ναυτικού.