Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Οι συζητήσεις δε λειτούργησαν – Δεν περνάει ημέρα χωρίς επίθεση από την Ελλάδα

Η επιθετική ρητορική του Μεσούτ Τσαβούσογλου δεν έχει τέλος και δεν σταματά τις προκλητικές του δηλώσεις στον απόηχο του εκνευρισμού της Άγκυρας για την ελληνογαλλική συμφωνία. “Παίρνουμε πρωτοβουλία, στήνουμε το παιχνίδι, αναποδογυρίζουμε το τραπέζι», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενόψει της συνέχειας των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, στις 6 Οκτωβρίου.

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, που είναι έτσι, είναι και αλλιώς», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και αναφερόμενος στις προηγούμενες ελληνοτουρκικές επαφές σχολίασε:

«Όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις».