Σύλληψη Τούρκου στην Γερμανία για κατασκοπεία .

Η αστυνομία συνέλαβε έναν Τούρκο στο Ντίσελντορφ που είχε όπλα και λίστα υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ¨τρομοκρατική οργάνωση¨.Ο ύποπτος πιστεύεται ότι δρούσε σε συνεργασία με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ της Τουρκίας.
Ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η έρευνα που προέκυψε από την έφοδο σε ένα ξενοδοχείο στο Ντίσελντορφ, κατέληξε στη σύλληψη ενός Τούρκου άνδρα που ονομαζόταν Ali D και αντιμετωπίζεται ως υπόθεση ύποπτης κατασκοπείας για λογαριασμό του τουρκικού κράτους. Ο Ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας Πίτερ Φρανκ δήλωσε ότι ο Άλι Ντ ήταν υπό έρευνα ως ύποπτος για συλλογή πληροφοριών σχετικά με υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν στην περιοχή της Κολωνίας.

Οι υποθέσεις αντιπληροφόρησης εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα στη Γερμανία. Τι πυροδότησε την έρευνα; Στις 17 Σεπτεμβρίου, ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου Νiu Tab στο Ντίσελντορφ ανακάλυψε ότι ένας επισκέπτης είχε όπλο. Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις έψαξαν το ξενοδοχείο για ώρες καθώς οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί. Οι αστυνομικοί ερευνητές βρήκαν στη συνέχεια ένα πιστόλι και 200 ​​σφαίρες πυρομαχικών στον Ali D., μαζί με έγγραφα που περιείχαν ονόματα υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν. Οι αρχές δήλωσαν ότι ειδοποιήθηκαν άτομα που ενδέχεται να κινδυνεύουν λόγω της παρουσίας τους στους καταλόγους υποστηρικτών που περιέχονται στα έγγραφα.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Ali D. ενεργούσε για λογαριασμό και υπό την καθοδήγηση του MIT, της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι τα μηνύματα στο κινητό του δείχνουν το ίδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση. Ο Ali D. είχε αρχικά ερευνηθεί ως ύποπτος για συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος και για παράβαση της γερμανικής νομοθεσίας περί όπλων. Ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα δήλωσε την Παρασκευή πως υπάρχουν “επαρκή αποδεικτικά στοιχεία” για να γίνει η υπόθεση αντικείμενο αντικατασκοπείας.

ΠΗΓΗ

https://www.dw.com/en/germany-investigates-man-on-suspicion-of-spying-for-turkey/a-59374615

 

 

Πηγή fantomas.gr