Εισήγηση ειδικών: Είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες!

Την είσοδο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό τεστ, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, φέρονται να εισηγήθηκαν κατά τη σημερινή σύσκεψη οι ειδικοί της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Από τις 13 Σεπτεμβρίου η υποχρέωση αυτή ίσχυε για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες υπηρεσίες καθώς και για τους πολίτες που επισκέπτονταν Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια και Σχολεία.

Στο «κόκκινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη εισέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισήγηση των ειδικών η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική καθώς παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγές αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση τα μόνα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι αυτά που ίσχυσαν και σε άλλες περιοχές που παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που είναι στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
  • Λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Πηγή fantomas.gr