ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ.

 

Η διάσκεψη των υπουργών Υγείας του G20 πριν λίγο καιρό , στο πρώτο μέρος των εργασιών εξέτασε τα θέματα ψυχικής υγείας την περίοδο της πανδημίας. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε στην όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του Covid 19.
Ο Ιταλός υπουργός υγείας η χώρα του οποίου έχει την προεδρία στην ομάδα του G20, δήλωσε ότι θα προτείνει την υιοθέτηση του “Συμφώνου της Ρώμης”, με στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων των φτωχότερων περιοχών του πλανήτη. Mια κίνηση αλληλεγγύης και αλτρουισμού, αλλά και μια ρεαλιστική προσέγγιση: Με την αύξηση των εμβολιασμών στην Αφρική και την Ασία, ο στόχος είναι να περιορισθεί αυστηρά η κυκλοφορία των διαφόρων μεταλλάξεων. Πρόκειται σαφώς για ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια. Επ΄αυτού ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η Γερμανία θα διαθέσει 100 εκ. δόσεις για τις ανάγκες της παγκόσμιας εμβολιαστικής καμπάνιας.. Παράλληλα, η ομάδα του G20 στοχεύει στην κατά το δυνατόν εναρμόνιση των διαφόρων συστημάτων υγείας, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι όποιες μελλοντικές πανδημίες.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι επιμένει στην χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου. Μέχρι τώρα είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, και για να κάθεται, κανείς, σε καφέ εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφους. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα επεκτείνει την εφαρμογή του μέτρου, παρά τις αρνητικές αντιδράσεις της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.
Με την ιδεολογική κατεύθυνση υπέρ των φτωχών του κόσμου , η κυβέρνηση Ντραγκι πρωτοπορεί για τους εμβολιασμούς και αποτελεί την χώρα με την πιο ξεκάθαρη άποψη στο συγκεκριμένο θέμα .
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα ιδεολογικά ευφυολογήματα περί φτωχών του πλανήτη έρχονται να λειάνουν τις εντυπώσεις με την σκληρή γραμμή σε όλα τα άλλα θέματα που προέκυψαν από την πανδημία .
Το μέλλον θα δείξει αν ο σχεδιασμός αυτός ήταν επιτυχημένος .

Πηγή fantomas.gr