Νέα Μάκρη: Καλύτερη η εικόνα στα πύρινα μέτωπα – Συνεχίζεται η μάχη – Ζημιές σε σπίτια

Σε διάσπαρτες εστίες καίει πλέον η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για καλύτερη εικόνα από τα πύρινα μέτωπα καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ και στoν οικισμό Λιβίσι όπου απείλησε σοβαρά κατοικίες, προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον δύο, έκαψε αποθήκες και αυλές. Το ένα πύρινο μέτωπο είναι οριοθετημένο αυτήν την ώρα και το άλλο σε ύφεση ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν όπως και πολλοί εθελοντές αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικές περιοχές.

Ο κίνδυνος έχει περιοριστεί αλλά όλες οι δυνάμεις παραμένουν επί ποδός.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή (24710003).

Τα προβλήματα ξεκίνησαν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων.

Ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές του Λιβισίου και του Αγίου Εφραίμ προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Πούλμαν μετέβησαν στην περιοχή για να μεταφέρουν τους κατοίκου, άλλοι έφυγαν με ίδια μέσα, ενώ ο Δήμος Μαραθώνα διέθεσε το Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μάκρης ώστε να διανυκτερεύσουν όσοι το επιθυμούν και να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, έγιναν ανακοινώσεις προς τους κατοίκους της περιοχής να την εκκενώσουν. Ο Δήμος Μαραθώνα στην ιστοσελίδα του ζήτησε εκκένωση των περιοχών Λιβίσι & Άγιος Εφραίμ. «Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους». Σχετική εντολή δεν έχει δοθεί ακόμα από την Πολιτική Προστασία.

Έκκληση για εκκένωση έκανε και ο δήμαρχος της περιοχής.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Διονύσου και Μαραθώνος

– Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα

– Ερμού και Αρτέμιδος

– Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ

– Διονύσου στον Αγιο Πέτρο

– Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

– Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα

– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου

– Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

 

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μετέβη στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς καθώς τόσο ο αριθμός εστιών, και μάλιστα ταυτόχρονων, όσο και ο χρόνος που εκδηλώθηκαν γεννά υποψίες.

Πηγή

Πηγή fantomas.gr