Η κυβέρνηση «αδειάζει» τον Ερντογάν: Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα ραντεβού με Μητσοτάκη

Δεν υπάρχει ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ωστόσο, η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς τα προγράμματα των δύο ηγετών δεν συμπίπτουν.

Οι απειλές Ερντογάν πριν το ταξίδι στην Νέα Υόρκη

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε απειλές εκτόξευσε για μία ακόμη φορά.

Οπως μεταδίδει η Daily Sabah, κατά τη διάρκεια δηλώσεων του ο Ερντογάν ανέφερε ότι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα στείλει «ένα μήνυμα για τους μετανάστες». «Φυσικά, θα έχουμε ένα μήνυμα για το ζήτημα των μεταναστών γιατί εμείς είμαστε αυτοί που φέρουμε το μεγαλύτερο βάρος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε, δε, τις χώρες της Δύσης να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για το θέμα. Ο Ερντογάν γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη για να συζητήσει τη συνεργασία κατά της μεταναστευτικής κρίσης και άλλα περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

«Πρέπει να δούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν από τους γύρω μας. Εάν δεν τα δούμε, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις και θα πάρουμε τα ανάλογα μέτρα», είπε ο Ερντογάν απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Η Τουρκία δεν είναι κανένας θυρωρός», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορούν να περιμένουν από τη χώρα του να δεχτεί ένα νέο κύμα μεταναστών.