Εφόσον λάβουμε τη λαϊκή εντολή θα γίνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ (ηχητικό) • Κανάλι Ένα 90.4

Εφόσον λάβουμε τη λαϊκή εντολή μία από τις βασικές μας δεσμεύσεις είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ανέφερε μεταξύ άλλων η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση με τη Λία Λάππα επεσήμανε ότι η συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ επικεντρώνεται σε μία βιώσιμη ανάπτυξη και ανάκαμψη η οποία για να είναι διατηρήσιμη και αποτελεσματική πρέπει να στηρίζεται στην κοινωνική συνοχή, στα εργασιακά δικαιώματα και στη στήριξη των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την μείωση της ανεργίας τον Ιούλιο η κ.Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε ότι δεν μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ έχει εγγεγραμμένους σταθερά πάνω από 1εκ ανέργους και δεν παίρνουν όλοι επίδομα, ενώ επίσης έχουμε ανέργους οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι πουθενά. Όπως είπε η εικόνα είναι πλασματική και η στάση της κυβέρνησης προκλητική.

Όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ η κ.Ξενογιαννακοπουλου επεσήμανε ότι πρόκειται για μέτρα τα οποία είτε ήδη εφαρμόζονται είτε δεν αφορούν την κοινωνική πλειοψηφία

 

Πηγή

Πηγή fantomas.gr