Αμείλικτη η Πολιτεία στα φαινόμενα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού (ηχητικό)

«Ο Μίκης Θεοδωράκης  ήταν ο επιδραστικότερος Έλληνας μουσικός του 20ου αιώνα, μία τεράστια καλλιτεχνική προσωπικότητα, που ένωνε τους Έλληνες και αγαπούσε την πατρίδα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαιτάνης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. «Όπως και στις Τέχνες, έτσι και στην πολιτική υπερέβαινε τις διαχωριστικές γραμμές.

Η Ελλάδα σήμερα κηδεύει ένα από τα σύμβολά της. Η απώλεια είναι τεράστια, το έργο του όμως θα μείνει στους αιώνες και πάντα θα τον θυμόμαστε» είπε ο Γαϊτάνης με αφορμή την τέλεση της κηδείας του μεγάλου Έλληνα δημιουργού στη γενέτειρά του, την Κρήτη.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στα φαινόμενα πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη καθώς θα υπάρξουν σοβαρές ποινές και διοικητικά πρόστιμα ακόμη και απολύσεις για όσους εμπλέκονται. « Οι αντιεπιστημονικές απόψεις έχουν καταρριφθεί από την ιατρική κοινότητα. Κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν σε αυτές. Αυτό δε μπορεί να γίνει ανεκτό καθώς η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη δημόσια υγεία ακόμα και για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν» τόνισε ο κ. Γαιτάνης λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσει ο ρυθμός του εμβολιασμού ώστε να καταφέρουμε με τη μέρα να χρίσουμε το τείχος ανοσίας που χρειάζεται.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν καθοδική πορεία για κάποιους υπουργούς, ο κ. Γαιτάνης τόνισε ότι το κυβερνητικό έργο κρίνεται στο σύνολό του, ανεξάρτητα αν κάποιοι υπουργοί είναι συμπαθείς ή αντιπαθείς. «Αυτό που επιδιώκουμε είναι συνολικά το κυβερνητικό έργο να αξιολογείται με θετικό πρόσημο από τους πολίτες. Η εικόνα της κυβέρνησης είναι πολύ θετική, γεγονός που σημαίνει ότι η πολιτική της, αποδίδει και είναι απόλυτα συνεπής με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος της ΝΔ, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει».

Για το θέμα της ακρίβειας σε μία σειρά προϊόντων πρωτογενούς τομέα, ο κ. Γαιτάνης είπε ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, επηρεάζει και τη χώρα μας χωρίς ακόμη να ξέρουμε τη διάρκειά του και την έντασή του. Ως αιτία ανέφερε την έλλειψη εργατικού δυναμικού που ξεκινάει από τη συλλογή της σοδειάς των προϊόντων και συνεχίζει με την αργοπορημένη μεταφορά τους που αυξάνει τα κόστη. Όπως είπε η κυβέρνηση από τον πρώτο χρόνο της θητείας της είναι κοντά στον πολίτη με συγκεκριμένα βήματα με στόχο την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων. Μεταξύ αυτών όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών με τη μείωση φόρων και εισφορών, η μείωση της ανεργίας και η αύξηση του κατώτατου μισθού. «Αυτά ο Έλληνας πολίτης τα αισθάνεται και στη τσέπη του και στη καθημερινότητά του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαιτάνης.

Σχετικά με την επερχόμενη αύξηση της τιμής της ενέργειας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιβλέπει με εντατικούς ελέγχους την αγορά προκειμένου να σταματήσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που τυχόν παρουσιαστούν.

Τέλος αναφερόμενος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού, θα εστιάσει σε μέτρα άμεσης οικονομικής στήριξης των εισοδημάτων με περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών. « Είναι μία σταθερή δέσμευση και της ΝΔ και της κυβέρνησης συνολικά και σε αυτό τον δρόμο θα επιμείνουμε» κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης

 

Πηγή