Αθώωση Αγγελή… Αποβολή Τουλουπάκη!


Με σημερινή του Απόφαση, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκρινε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γ. Αγγελή για παράβαση καθήκοντος, κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση του Αντεισαγγελέα Εφετών Γ. Οικονόμου.

Η παραπάνω απαλλακτική  Απόφαση αφορούσε μήνυση που είχε υποβάλει η Ελ. Τουλουπάκη σε βάρος του  Γ. Αγγελή και είχε σχέση με τη δήθεν άρνηση του Γ. Αγγελή να παραλάβει στικάκι με δήθεν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος συγγενούς πολιτικού προσώπου από Αμερικάνους πράκτορες αναφορικά με τη σκευωρία της Novartis κατά τη συνάντηση της Βιέννης, στις 4-12-2018.

Στο ενδιάμεσο βέβαια είχε μεσολαβήσει  και Απόφαση του τότε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και νυν Αντεισαγγελέα Εφετών Σ. Παππά, ο οποίος είχε ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του  Γ. Αγγελή για παράβαση καθήκοντος.

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών δεν έκρινε μόνο την απαλλαγή του Γ. Αγγελή, αλλά έκρινε ότι πρέπει να αποβληθεί η Πολιτική Αγωγή, δηλαδή η Ελ. Τουλουπάκη, αφού με κανέναν τρόπο αυτή δεν ήταν παθούσα και έκρινε επίσης ότι είναι αρμόδιο να κρίνει τη σχετική υπόθεση, επειδή η Ελ. Τουλουπάκη είχε ζητήσει να κριθεί η υπόθεση αυτή από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά και όχι από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Σύμφωνα με πολιτικούς, δικαστικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους η σκευωρία της Novartis στηριζόταν σε υποθέσεις σαν κι αυτή, τονίζοντας για τη συγκεκριμένη ότι γραμμή της ομάδας «Ρασπούτιν» ήταν να καταστήσει αναξιόπιστους τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας της Novartis, δηλαδή όλους τους εν ενεργεία ανώτατους Εισαγγελικούς Λειτουργούς, όπως τον Γ. Αγγελή, τον Π. Αθανασίου και την Ελ. Ράικου.

Με τη σημερινή Απόφαση του ΣΕΑ μπαίνει ένα τείχος απέναντι σε αυτή την υπερασπιστική γραμμή.

Προκύπτουν όμως και νέα ερωτήματα όπως αναφέρουν οι κύκλοι αυτοί.

Πώς, γιατί και από ποιους έγινε διαρροή για τα τεκταινόμενα στη συνάντηση της Βιέννης στις 4-12-2018 και δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ;

Με δεδομένο ότι η μερίδα αυτή των ΜΜΕ αυτή είναι, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, ο άτυπος «εκπρόσωπος Τύπου» των σκευωρών θα κινηθεί έστω και τώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ασκήσει τον δέοντα πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των Εισαγγελέων που συμμετείχαν στην παραπάνω συνάντηση, για όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος του Γ. Αγγελή διέδωσαν;

Γιατί σύμφωνα πάντα με τους κύκλους αυτούς αν τη διαρροή δεν την έκανε η Ελ. Τουλουπάκη, ή κάποιος από τους επίκουρους Εισαγγελείς, Ντζούρα και Μανώλη, τότε την έκαναν ή οι Αμερικανοί πράκτορες ή ο ίδιος ο Γ.  Αγγελής σε βάρος του εαυτού του…

Αναμένουμε εξελίξεις…

 Πηγή