Ελεύθερος ο 43χρονος Αιγύπτιος που είχε συλληφθεί για κατασκοπεία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης

Ελεύθερος αφέθηκε ο 43χρονος Αιγύπτιος ,που είχε συλληφθεί από κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού, με τη κατηγορία της κατασκοπείας, αρχές Μαΐου στη Κω, μετά το αίτημα του συνηγόρου του, Δημήτρη Δρόσου να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω μη ύπαρξης αποδεικτικών στοιχείων.

Το αίτημα της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης υποβλήθηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την υπηρεσία των εγκληματολογικών εργαστήριων της Ασφάλειας η οποία και εξέτασε τους υπολογιστές που είχε στη κατοχή του ο 43χρονος χωρίς να βρει επιβαρυντικά στοιχεία που να δικαιολογούν τη προσωρινή κράτηση.

Η απόφαση για προφυλάκιση η μη του 43χρονου Αιγύπτιου είχε παραπεμφθεί στο δικαστικό συμβούλιο μετά τη διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέως Κω.
Τον κατ’ οίκον περιορισμό είχε προτείνει ο ανακριτής Γιώργος Χρήστου υποστηρίζοντας ότι στη παρούσα φάση και με τους περιοριστικούς όρους μπορεί να εξυπηρετηθεί η παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον του δικαστηρίου. Να επιβληθεί προσωρινή κράτηση για κατασκοπεία κατ’ εξακολούθηση είχε προτείνει η εισαγγελέας Μαρία Κωλέττη.

Υπενθυμίζεται ότι στο κινητό του 43χρονου που διαμένει στη Κω εδώ και 13 χρόνια
και εργάζεται σε τοπική επιχείρηση βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο μικρής διάρκειας από φυλάκιο του νησιού. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν κρατικά απόρρητα σημειώνοντας ότι δεν είχε σκοπό να τα προωθήσει σε κάποιους .
Παράλληλα υποστήριξε πως βρίσκονταν νόμιμα στο χώρο καθώς εργάζονταν εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα, όπου και κατέγραψε τις εικόνες.

“Ό,τι απεικονίζεται ,μπορεί να το δει ο κάθε ένας από τους πολίτες που κυκλοφορεί στους συγκεκριμένους δρόμους και σε όλο το νησί” είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο συνήγορος του 43χρονου, Δημήτρης Δρόσος.
Υποστήριξε ότι είναι “γενικές φωτογραφίες και δεν υπάρχει κάτι παράνομο σε αυτό” υπογραμμίζοντας πως “δεν υπάρχει άλλο υλικό και με αυτά μόνο τα ευρήματα δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπείας”.