Με 30 επιχειρήσεις συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2021 οι ΗΠΑ

Τριάντα επιχειρήσεις της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας θα συμμετέχουν στο περίπτερο των ΗΠΑ στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2021, η οποία διοργανώνεται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, στα Σπάτα, από τις 13 έως και τις 15 Ιουλίου.

Τη διοργάνωση του αμερικανικού περιπτέρου έχει αναλάβει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και θα παρουσιάσουν υπερσύγχρονους εξοπλισμούς, υπηρεσίες και βαριά οχήματα και ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού.

Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων θα εκτεθούν ελικόπτερο UH-60 Blackhawk, ελικόπτερο AH-64E Apache καθώς και τρία οχήματα: Ένα Joint Light Tactical Vehicle (JLTV), ένα M11117 Armored Security Vehicle (ASV) και ένα Family of Medium Tactical Vehicles (FMTV) cargo truck (M1078).

Επίσης, στον χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα εκτεθούν ένα Beechcraft King Air 350ER και ένα Cessna Citation Latitude.

Η φετινή έκθεση DEFEA 2021

Η DEFEA αποτελεί μία διεθνή έκθεση υψηλού επιπέδου, στην οποία ελληνικές και ξένες εταιρείες θα παρουσιάσουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα αλλά και συστήματα εθνικής ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΣΕΚΠΥ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας-Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

Η DEFEA 2021 πραγματοποιείται σε μία εξαιρετική χρονική συγκυρία για την επανατοποθέτηση της χώρας μας στον χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων και την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.