Επίθεση φιλίας από Ερντογάν; Ξαφνικά αποκαλεί κυρίους του Μακρόν, Μπάιντεν και Μητσοτάκη

Τις επαφές του με τους ηγέτες που βιώνει τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις στην εξωτερική του πολιτική, ανάμεσά τους κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να εντείνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών, με τους οποίους συνέβησαν “διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα” όπως τα αποκάλεσε και ότι συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους.

«Αποφασίσαμε με τον κ. Μακρόν, τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μπάιντεν να εντείνουμε τις απευθείας επαφές μας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως είδατε αποκαλεί “κυρίους” του τρεις ηγέτες, κάτι για το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο σημείωσε ότι είχε την πρώτη του τετ α τετ συνάντηση μετά την εκλογή του και τη χαρακτήρισε «σημαντική».

«Συμφωνήσαμε ότι δεν υπάρχουν με τις ΗΠΑ ζητήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν και ότι οι τομείς συνεργασίας μας είναι ευρείς και κομιστές οφέλους». Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτό το καλό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με το Τζο Μπάιντεν.