Δημοσκόπηση: Ο Ερντογάν χάνει από τον Ιμάμογλου

«Σαν αστείο» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Sözcü για την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σχετικά με τον τρόπο που περπάτησε, με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, όταν επισκέφθηκε τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή, πριν από περίπου 11 μήνες.

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης θεωρεί πως ο κ. Ιμάμογλου δεν σεβάστηκε τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή και έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας και ζήτησε την άμεση απολογία του δημάρχου.

Ο κ. Ιμάμογλου στην απολογία του φέρεται να δήλωσε πως «τώρα πια θέλουν να δικάζουν τη συνείδηση του κάθε πολίτη. Αυτό είναι παράνομο».

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Ιμάμογλου ανέφερε πως «δεν έχω ξαναδεί τέτοια παράλογη εισαγγελική έρευνα».

Το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Turk έκανε λόγο για «πολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης».

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, ο κ. Ιμάμογλου προηγείται με 42,9% έναντι του κ. Ερντογάν, σε περίπτωση που ο δήμαρχος θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Χειρότερα είναι τα δεδομένα για τον πρόεδρο της Τουρκίας απέναντι στον δήμαρχο της Αγκυρας. Ο Μανσούρ Γιαβάζ εμφανίζεται με ποσοστό 46,5% έναντι του 38,9% του κ. Ερντογάν.