Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εθνικές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού

(Ξένη Δημοσίευση) Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα με αφορμή την ετήσια επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και εικονίζει στιγμιότυπα από τις ασκήσεις. Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021. Από τη Δευτέρα 12 έως την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό εθνικών ασκήσεων «ΛΑΙΛΑΨ», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ», «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ», στη θαλάσσια περιοχή Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, Μυρτώου, Βορείου και Νοτίου Κρητικού Πελάγους και θάλασσας Κυθήρων, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Αποβατικών Δυνάμεων, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού. Στο πλαίσιο των ανωτέρω δραστηριοτήτων μονάδες και προσωπικό του ΠΝ συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21». ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΝ/STR

Μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, αποβατικών δυνάμεων, υποβρυχίων καταστροφών και της Αεροπορίας Ναυτικού, συμμετείχαν στις εθνικές ασκήσεις του Στόλου που εξελίχθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, Μυρτώου, Βορείου και Νοτίου Κρητικού πελάγους και θάλασσας Κυθήρων, από 12 έως 23 Απριλίου.   

   Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των εν λόγω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, μονάδες και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21».  

    Πρόκειται για τις ασκήσεις «ΛΑΙΛΑΨ», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ», «ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ», στη διάρκεια των οποίων εκτελέσθηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια, αποβατικές ασκήσεις, αντικείμενα πολέμου μεταξύ υποβρυχίων καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.  

     Οι εν λόγω ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.