Ενδιαφέρον Β. Μαρινάκη για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν ο κ. Μαρινάκης προχωρήσει στην τοποθέτηση θα αφορά σε μικρή συμμετοχή, η οποία θα αντιπροσωπεύει μονοψήφιο ποσοστό της ενεργειακής.

Σημειώνεται ότι τελευταία ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης πραγματοποιεί placements της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με τα έσοδα από τα οποία χρηματοδοτεί την ενίσχυση της θέσης του στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την αποχώρηση της Reggeborgh. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό του κ. Περιστέρη στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή δεν θα υποχωρήσει κάτω του 50%.  

Σε ό,τι αφορά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το ποσοστό του κ. Περιστέρη ανέρχεται στο 27% και αναμένεται να πλησιάσει τα επίπεδα του 32 έως 33%. 

Η κίνηση του κ. Μαρινάκη συνδέεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και με τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή αγορά και με τους στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων που θα πρέπει να επιτύχει τα επόμενα χρόνια ο κλάδος της ναυτιλίας.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της εγχώριας αγοράς παραγωγής και αποθήκευσης πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ΑΠΕ διεθνώς. Διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, και παράλληλα συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά με στόχο τα 3 GW εγκαταστάσεων ΑΠΕ μέχρι το 2025.