Κρεμλίνο: Οι μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων κοντά στην Ουκρανία δεν συνιστούν απειλή

Μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν συνιστούν απειλή για την Ουκρανία ούτε για κανέναν άλλο, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα μετακινεί τα στρατεύματά της προς τις κατευθύνσεις εκείνες που θεωρεί αναγκαίες.

“Κανείς δεν περιπλανιόταν και δεν περιπλανιέται, ο ρωσικός στρατός μετακινείται στην ρωσική επικράτεια σ’ εκείνες τις κατευθύνσεις, τις οποίες θεωρεί απαραίτητες, με την έννοια ότι τις θεωρεί αναγκαίες για να εγγυηθούν με βεβαιότητα την ασφάλεια της χώρας μας”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τα όσα μεταδόθηκαν για τις μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Ροστόφ.

“Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα του κόσμου και δεν αποτελεί απειλή και για την Ουκρανία”, τόνισε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι η Ρωσία “πάντα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τη δική της ασφάλεια”.

Το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα είχε εκφράσει την ανησυχία του για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, καθώς η Ρωσία είχε προειδοποιήσει ότι μια σοβαρή κλιμάκωση στην περιοχή Ντονμπάς στην Ουκρανία μπορεί “να καταστρέψει” την Ουκρανία.