Συμμετοχή Παναγιωτόπουλου σε εκδήλωση της AHEPA για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαρτίου, ως βασικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης», που διοργάνωσε το τμήμα AHEPA HJ-20 «Ορφεύς» Κομοτηνής και το Τμήμα AHEPA HJ-30 «Θεαγένης» Θάσου.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδος δεν αποτελεί μόνο προαπαιτούμενο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και παράγοντα που θα της επιτρέψει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι η ανάγκη αναβαθμίσεως της μαχητικής ικανότητος και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από στοιχεία εντάσεων και κρίσεων από απειλές ασύμμετρης υφής, μπορεί να αποτελέσει ταυτοχρόνως και εξέλιξη με αναπτυξιακή διάσταση αφού μπορεί να συνεπιφέρει ανάταξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας με θετικές προεκτάσεις και στην οικονομία.

Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS DISTRICT 25 και τη συντόνισε ο πρώην κυβερνήτης (PDG) Ευστάθιος Κεφαλλίδης. Προλόγισαν ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Γιώργος Χωριάτης, ο Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ Ευρώπης Φάνος Πατιρής, ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ HELLAS DISTRICT 25 Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ-20 «Ορφεύς» Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος Εκπαιδεύσεως Περιφερείας 25 Θεοδόσιος Θεοδοσίου και ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ-30 «Θεαγένης» Θάσου και Αντιπρόεδρος Οικογενείας και Προσωπικής Αριστείας Περιφερείας 15 Δημήτριος Στίγκας.