Καλίν: Σημαντικό βήμα η επανέναρξη διερευνητικών Ελλάδας – Τουρκίας

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για τις σχέσεις μας με την γείτονα Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ισσοροπίες στο Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά σε αυτή την διαδικασία και στο εξής», ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Καλίν σε τηλεδιάσκεψη για με τις «Αρχές και τις Προτεραιότητες της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής», επεσήμανε οτι η Τουρκία καταβάλλει έντονη προσπάθεια με όλους τους γείτονές της προκειμένου να οικοδομήσει μια τάξη στην οποία θα επικρατεί ειρήνη και σταθερότητα, είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε στην περιοχή του Κόλπου στη Μέση Ανατολή, είτε στην Αφρική και πως θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση και στο εξής.

Υπενθύμισε δε, πως οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα ξεκίνησαν εκ νέου μετά από 5 χρόνια υπό την ηγεσία του Ερντογάν και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Ερντογάν. Η ατζέντα θα περιλαμβάνει τα μέτρα κατά της πανδημίας Covid 19, τις εξελίξεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, την πορεία των μεταρρυθμίσεων στον οικονομικό και δικαστικό τομέα, καθώς και εκπαιδευτικά θέματα.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ καθώς και οι προετοιμασίες της Συνόδου Τουρκίας- ΕΕ και της Διάσκεψης Ανατολικής Μεσογείου, που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.