«Ναι» στην προμήθεια των 18 RAFALE από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία

Με ευρύτατη πλειοψηφία  υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την προμήθεια των 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπoυ RAFALE και των όπλων τους από την Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την ψηφοφορία η οποία ακολούθησε της πολύωρης συζήτησης στην Ολομέλεια υπέρ της προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Σειρά παίρνει τώρα το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα έξι στα 12 ναυτικά μίλια. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται αύριο το πρωί στην αρμόδια επιτροπή και την προσεχή Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.

Παναγιωτόπουλος: Τα Rafale θα σκεπάσουν το Αιγαίο με τα φτερά και τα όπλα τους

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως με την απόκτηση των Rafale οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επαυξάνουν σε τεράστιο βαθμό την αποτρεπτική τους ικανότητα έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

“Σε λιγότερο από ένα έτος από την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα προσγειωθεί το πρώτο Rafale στoν ιστορικό αεροδιάδρομο της Τανάγρας. Το αεροδρόμιο μετά από πολλά χρόνια διάγει περίοδο ευφορίας, προσμονής και ανάταξης του ηθικού του προσωπικού. Από το ερχόμενο καλοκαίρι 18 υπερηχητικές ριπές ανέμου, αυτή είναι η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά,  με ελληνικά διακριτικά στα φτερά και Έλληνες ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας στο χειριστήριο θα έρθουν να πετάξουν  και θα σκεπάσουν μαζί με τον υπόλοιπο στόλο το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία συναίνεση που προκαλεί το “ΝΑΙ” του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε η ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ε.Δ καθίσταται επιτακτική  λόγω της συγκυρίας και λόγω της συμπεριφοράς της γείτονος, η οποία αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα και απειλεί την ειρήνη στη Νοτιανατολική Μεσόγειο. ” Η Τουρκία δηλώνει τώρα πρόθυμη να προσέλθει σε διάλογο  όμως πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μας με τη συμπεριφορά της” είπε.