ΗΠΑ: Η Βουλή ψήφισε υπέρ της παραπομπής του Τραμπ

Υπέρ της παραπομπής Τραμπ, με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα με την είσοδο των οπαδών του στο Καπιτώλιο προκειμένου να διακόψουν την συνεδρίαση του Κογκρέσου για την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το σώμα που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ψήφισε υπερ της παραπομπής στη δεύτερη ψηφοφορία, με 232 «ναι» και 197 «κατά». Στην προκαταρκτική ψηφοφορία, η Βουλή των Αντιπροσώπων, είχε ψηφίσει υπέρ, με 221 «ναι» έναντι 203 «όχι», υπέρ της παραπομπής του Αμερικανού Προέδρου.

Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί πήραν αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και για τα επεισόδια του Καπιτωλίου, ωστόσο οι περισσότεροι τάχθηκαν εναντίον της παραπομπής του. Πάντως κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, 10 βουλευτές των Ρεπουμπλικανών τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του Αμερικανού Προέδρου.

Πάντως η Γερουσία δεν σχεδιάζει να συνεδριάσει ξανά πριν τις 19 Ιανουαρίου, μια μέρα πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Κάτι που σημαίνει πως ο χρόνος για την απομάκρυνση του Τραμπ από το αξίωμά του θα έχει ουσιαστικά εξαντληθεί.