Υπόθεση PROTON: Ομόφωνα αθώος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Μετά από μία τετραετή διαδικασία, μακρά και εξαντλητική του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε Α’ βαθμό, κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την κατηγορία της κακουργηματικής απάτης ως αυτουργός στο σύνολό της, την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο σύνολό της και  για την κατηγορία της απιστίας σε δύο προσωπικά του δάνεια, δικών του εταιριών.

Από την άλλη κήρυξε ένοχο – κατά πλειοψηφία δύο-ένα – τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το αδίκημα της κοινής απιστίας του 390 ΠΚ αποδίδοντας του συμμετοχική δράση (όχι αυτουργική ) χωρίς την απαιτούμενη εκ του νόμου διαχειριστική ιδιότητα στο πρόσωπο του.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, Κωνσταντόπουλο Νικόλαο και Ροδουσάκη Εμμανουήλ, η σημερινή εξέλιξη και η κατά μειοψηφία ενοχή του εντολέα τους για το συγκεκριμένο αδίκημα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη δικαίωσή του σε β’ βαθμό.

Το «σκάνδαλο» της PROTON που ταλάνισε το πανελλήνιο απεδείχθη μη σκάνδαλο, απεδείχθη φούσκα που ξεφούσκωσε και πάντες τελούν εν πλήρει πεποιθήσει για την πλήρη δικαίωση και αθώωσή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των λοιπών 7 κατηγορουμένων σε β’ βαθμό.