Πως αντιδρούν οι τούρκοι στη θέα της ελληνικής σημαίας στην Αγιά Σοφιά (video)

Ένα χαρακτηριστικό της απίστευτης και επικίνδυνης συμπεριφοράς των τούρκων, όταν βλέπουν την ελληνική σημαία και μάλιστα έξω από την Αγιά Σοφιά – παρά τα όσα κατά καιρούς λέγονται για τη… φιλία των δύο λαών κλπ, κλπ, – αποκάλυψε ένα βίντεο ενός τούρκου μπλόγκερ, ο οποίος θέλησε να καταγράψει τις αντιδράσεις των περαστικών τούρκων.

“Σε αυτό το βίντεο, πήγαμε στο τζαμί της Αγίας Σοφίας και προσπαθήσαμε να τραβήξουμε φωτογραφίες με την ελληνική σημαία και καταγράψαμε την αντίδραση των ανθρώπων”, λέει ο τούρκος, που παραλίγο να φάει ξύλο. 

Το τουρκικό «κοινωνικό πείραμα» διεξήχθη για να προσδιορίσει την αντίδραση στο θέαμα της ελληνικής σημαίας. Αυτό που καταγράφηκε είναι εντυπωσιακό. Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής δηλώνει ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη απόπειρα.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν θα υπήρχαν παρόμοιες συμπεριφορές στην Ελλάδα. Ούτε αυτό που καταγράφεται στο «κοινωνικό πείραμα» αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τι είναι η απόλυτη αλήθεια ή όχι. Θα ήταν λάθος αλλά μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δείτε πώς το αίτημα να τον βοηθήσει κάποιος περαστικός να τραβήξει μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας, κρατώντας ελληνική σημαία ερεθίζει τα αντανακλαστικά των Τούρκων.

Δείτε το video: