Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Hurriyet: “Οι δυνάμεις των Αρμενίων εξαπέλυσαν χθες άλλη μια βάρβαρη επίθεση με πυραύλους στο αζέρικο χωρίο του Μινγκατσεβίρ” είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ των Τούρκων δημοσιογράφων για τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται για ένατη ημέρα στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Hurriyet Newspaper

-Sabah: Αφιερωμένο στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Sabah. “Μαζί σας μέχρι την νίκη Αζέροι αδερφοί” είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας, ενώ ακριβώς από δίπλα οι Τούρκοι δημοσιογράφοι της Sabah γράφουν “Μετά από 27 χρόνια η ομίχλη πάνω από το Καραμπάχ φεύγει”.

Sabah Newspaper

-Yeni Safak: “28 χρόνια μετά, η φωνή των Αζέρων ακούγεται ξανά” γράφει η Safak, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να περιγράφουν με διθυράμβους για την “απελευθέρωση” τουλάχιστον 25 επαρχίες εντός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Πολύ ψηλά όμως στην ατζέντα της Safak, είναι η επίσκεψη του Γιένς Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία, οι επενδύσεις των Καταριανών στην Αίγυπτο, αλλά και ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ Μακρόν και Ισλάμ. Τέλος, στο κάτω μέρος του σημερινού φύλου, κυριαρχεί η είδηση πως ο πρόεδρος της Αιγύπτου εκτέλεσε άλλα 15 στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Yeni Safak Newspaper

-Milliyet: “Είναι έγκλημα πολέμου” γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι της Milliyet, κατηγορώντας τους Αρμένιους για επιθέσεις έναντι αμάχων Αζέρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Milliyet Newspaper

-Turkiye: Κεντρικό θέμα και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εθνικιστικής εφημερίδας είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Μετά από τριάντα χρόνια, η μουσουλμανική προσευχή θα ακουστεί ξανά στο Καραμπάχ” είναι ο κεντρικός τίτλος της Turkiye, ενώ ακριβώς από πάνω κυριαρχεί η είδηση πως ο Αζέρος πρόεδρος και πιστός σύμμαχος του Ερντογάν που ζήτησε η Τουρκία πρέπει να μπει στην διαμεσολαβητική ομάδα του Μίνσκ.

Turkey Newspaper Newspaper