Συνεχίζει την επιθετική ρητορική ο Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε χωρίς συμβιβασμούς την “Γαλάζια Πατρίδα”

«Το λέμε για άλλη μια φορά ότι το έθνος μας, το οποίο δεν θα δεχθεί εντολές και πατρονάρισμα, θα προστατεύσει αυτό το παραδείσιο κομμάτι γης στο σύνολό του και δεν θα το αφήσει ποτέ να διασπαστεί», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Εθνοσυνέλευση της Σεβάστειας. 

«Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Εθνοσυνέλευση της Σεβάστειας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του Εθνικού Όρκου, το άνοιγμα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, όλες τις φάσεις του πολέμου για την ανεξαρτησία και την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Στη συνέχεια, είπε ότι η Τουρκία «ανέκαθεν στεκόταν απέναντι στις απειλές που στόχο είχαν τη σημαία της, τη γη της και την ανεξαρτησία της, με ενότητα και αλληλεγγύη». 

Επιπλέον, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ανέφερε στο Twitter ότι το πνεύμα της ανεξαρτησίας είναι ακόμα «φρέσκο και ζωντανό όπως και στην Εθνοσυνέλευση της Σεβάστειας».

«Με το μότο “Οι εντολές και το πατρονάρισμα δεν είναι αποδεκτά”, μοναχά το έθνος μας μπορεί να αποφασίσει στη χώρα μας, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η χώρα του θα προστατεύσει «χωρίς συμβιβασμούς την ηπειρωτική της χώρα και τη “Γαλάζια Πατρίδα”».