To The Point

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου.

Για να έχουν καθαρή εικόνα της κατάστασης που διαμορφώνεται, πραγματοποιούν συνεχείς μετρήσεις, παρά το γεγονός ότι η διενέργεια γκάλοπ μέσα στον Αύγουστο, είναι αντιδεοντολογική.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων εμφανίζουν φθορά της κυβέρνησης, η οποία είναι αναμενόμενη με δεδομένο το μέγεθος της οικονομικής κρίσης.

Το παρήγορο για την κυβέρνηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει απολύτως τίποτα από τη φθορά της ΝΔ και τα ποσοστά του, παραμένουν στάσιμα.

Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου μπορεί να χαρακτηρίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως ελεγχόμενη, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τους επόμενους μήνες η φθορά να πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Γι΄ αυτό τάσσονται με την άποψη που διατυπώνουν μια σειρά στενών συνεργατών του πρωθυπουργού για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Το σενάριο για κάλπες ενισχύεται και από τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστηρίζει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, είναι η μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να καεί η απλή αναλογική και να μηδενιστεί το κοντέρ, εξασφαλίζοντας μια νέα τετραετία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια αυτοί που αντιδρούν στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που είναι βολεμένοι στις καρέκλες της εξουσίας και δεν θέλουν με τίποτα να ρισκάρουν.

**********************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στον Βασίλη Κοντζαμάνη μεταφέρθηκαν όχι μόνο οι αρμοδιότητες για τις διοικήσεις νοσοκομείων και περιφερειαρχών υγείας, αλλά και η προμήθεια των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

**********************

Αρνήθηκε η Λούκα Κατσέλη να αναλάβει τη διαμόρφωση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.

Σε συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα του εξήγησε ότι δεν έχει διάθεση να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Τσακαλώτο, τον Σταθάκη και άλλα στελέχη, που την θεωρούν ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ.

***********************

Μαχαίρια στην κυπριακή οικονομία προκαλεί η απόφαση της Ρωσίας να καταργήσει τη συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολόγησης για Ρώσους επιχειρηματίες, που έχουν έδρα την Κύπρο.

Πίσω από την απόφαση αυτή κρύβεται τουρκικός δάκτυλος.

Εξάλλου ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί να προσελκύσει Ρώσους επιχειρηματίες στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι επιχειρηματίες είχαν έδρα την Κύπρο, εκμεταλλευόμενοι το προνομιακό καθεστώς για την αποφυγή διπλής φορολόγησης.

************************

Πόλεμος έχει ξεσπάσει για τα κυπριακά και τουρκικά διαβατήρια.

Το Al Jazeera που εδρεύει στο Κατάρ ξεκίνησε μεγάλη καμπάνια δυσφήμισης της Κύπρου για τα διαβατήρια που χορηγεί σε ξένους φοροφυγάδες που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, ποινικές διώξεις.

Η εμμονή του Al Jazeera στο θέμα των κυπριακών διαβατηρίων δεν είναι τυχαία.

Εξάλλου το Κατάρ που εδρεύει το κανάλι είναι ο στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας και του Ερντογάν με ό,τι συνεπάγεται αυτή η σχέση.

Η απάντηση στο Al Jazeera ήταν ακαριαία και ήρθε από τη ΜΟΣΑΝΤ. Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν τουρκικά διαβατήρια τα οποία είχαν δοθεί σε επιχειρησιακά στελέχη της ΧΑΜΑΣ, τα οποία κατηγορούνται για τρομοκρατία σε βάρος Αμερικανών.

Το ζήτημα αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις και το Κογκρέσο είναι έτοιμο να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τη συνεργασία με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Βέβαια οι απειλές για κυρώσεις δεν τρομάζουν τον Ερντογάν, ο οποίος το περασμένο Σάββατο συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με την ηγεσία της ΧΑΜΑΣ.

************************

Το παραμύθι με τα εξοπλιστικά προγράμματα τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.

Τόσο οι Γάλλοι, όσο και οι Αμερικανοί έχουν αντιληφθεί ότι τους κοροϊδεύουν και δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία απολύτως σύμβαση, ούτε για τις φρεγάτες της NAVAL, ούτε για RAFALE, ούτε και για F-35.

To Mαξίμου παίζει καθυστερήσεις στα εξοπλιστικά, περιμένοντας πρώτα τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ.

****************************

Η αυτονόμηση του Νίκου Κοτζιά στέρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια δεξαμενή σκέψης, αφού είναι το εμπειρότερο στέλεχος σε ζητήματα που αφορούν τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις.

Δικαιολογημένα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ξεμπροστιάζει δημόσια τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία θεωρεί παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα, όπως οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.

Εκτός από τις διάφορες ομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει και τη λεγόμενη φράξια της ταβέρνας, την οποία απαρτίζουν οι, Νίκος Παππάς, ο άτυπος εκπρόσωπος της ηγεσίας Παύλος Πολάκης και ο πολυπράγμων παράγοντας Χρήστος Σπίρτζης.

Στη φράξια προστέθηκε εσχάτως και η Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία συνοδεύει στις ταβέρνες την εμπροσθοφυλακή των λεγόμενων προεδρικών.

*******************************

Κουίζ: Ποιο πρώην προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αδυναμία στα σκάφη αναψυχής το τελευταίο διάστημα αγοράζει και αεροπλάνα, για μια νέα αεροπορική εταιρεία, στην οποία εμφανίζεται ως στέλεχος αλλά δεν αποκλείεται να είναι και μέτοχος, όπως λένε οι κακές γλώσσες στην Κουμουνδούρου.