Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Μετά την χθεσινή ολομέτωπη επίθεση του τουρκικού τύπου προς την ελληνική πλευρά, που περιελάμβανε ύβρεις, απειλές και αγοραίες εκφράσεις, σήμερα οι τουρκικές εφημερίδες έχουν “κατεβάσει ταχύτητα”, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά εστιάζοντας κυρίως στην Ανατολική Τουρκία και την δράση του PKK.

-Yeni Safak: Με ένα ακόμα προκλητικό πρωτοσέλιδο βγήκε το σημερινό φύλο της Yeni Safak. “Ακόμα δεν λάβατε το μήνυμα;” είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας, ενώ σημειώνεται πως το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε πολεμική κατάσταση. Τέλος, στο πάνω μέρος της εφημερίδας εμφανίζονται τα λόγια του Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος υποστήριξε πως σε δυο μήνες η Τουρκία θα έχει πολύ καλά νέα αναφερόμενος στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Friday, 28 August 2020

-Cumhuriyet: Με κεντρικό τίτλο “Το τέλος του δρόμου είναι σκοτεινό” βγήκε το σημερινό φύλο της Cumhuriyet.

CUMHURİYET Newspaper Headline on Friday, 28 August 2020

-AKSAM: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της AKSAM είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Τουρκία με το PKK, τον οποίο ο τουρκικός τύπος χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Στο πάνω μέρος του σημερινού φύλου γίνεται αναφορά στην τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν, ενώ ακριβώς από κάτω διακρίνονται τα λόγια του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τίτλο “η Γαλλία παραβιάζει τις αποφάσεις του 1960”.

-Sabah: Κεντρικό θέμα στον ιστότοπο της Sabah είναι η πορεία της τουρκικής οικονομίας, με τον δημοσιογραφικό όμιλο να υποστηρίζει πως η πορεία της οικονομίας “εκπέμπει αυτοπεποίθηση”. Την ίδια ώρα, δεσπόζει η είδηση πως οι υπουργοί άμυνας Τουρκίας-Λιβύης συναντήθηκαν στην Άγκυρα, ενώ αναφορά γίνεται και στις εξελίξεις στην Δυτική Όχθη, όπου το ισραηλινό δικαστήριο αποφάσισε την απόσυρση ορισμένων εποίκων από την παλαιστινιακή γη.

-Anadolu: Η σύλληψη τρομοκρατών του PKK είναι πρώτη είδηση αυτή τη στιγμή στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενώ “ψηλά” στην ειδησεογραφία βρίσκεται και η αποστολή ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας από την Άγκυρα προς το Αφγανιστάν.