Τι γράφει ο τουρκικός τύπος σήμερα!

Ολομέτωπη και συντονισμένη επίθεση στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο τουρκικός τύπος σήμερα. Με απειλές, αγοραίες εκφράσεις πολεμική ρητορική που θυμίζει ημέρες 1996, λίγο δηλαδή πριν την κρίση των Ιμίων, τα σημερινά πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου βάζουν φωτιά στο ελληνοτουρκικό τοπίο…

-Yeni Safak: «Θα καταστραφείτε» είναι ο τίτλος του σημερινού φύλου της Yeni Safak. Η είδηση όμως που προκαλεί ανησυχία είναι αυτή που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εφημερίδας, με τίτλο “Δεν θα φύγει το Oruc Reis”. Αν αυτή η είδηση επιβεβαιωθεί, τότε το επόμενο διάστημα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως η Τουρκία θα εκδώσει νέα Navtex και το σεισμογραφικό Oruc Reis θα φτάσει ως τα δυτικά της Ρόδου, σημείο που υπενθυμίζεται πως συμπεριλαμβάνεται στο ανυπόστατο Τούρκο-λιβυκό σύμφωνο.

-Cumhuriyet: Με τίτλο «Πήρε κάποιες χώρες στο πλευρό της… και πλέει σε επικίνδυνα νερά». κυκλοφορεί το σημερινό φύλο της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία με την σειρά της εξαπολύει και αυτή μια απειλή προς την Ελλάδα, ωστόσο κρατάει πιο χαμηλούς τόνους, δεδομένου του ότι πρόκειται για μια από τις λίγες αντιπολιτευόμενες προς τον Ερντογάν εφημερίδες.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image.ashx

«Turkiye»: «Όποιος βγει μπροστά μας θα τον κάνουμε να πληρώσει το τίμημα», είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της Turkiye.

ΑΚΙΤ: Στο ίδιο κλίμα βγήκε και το σημερινό φύλο της Akit, το οποίο έχει κεντρικό τίτλο« Όποιος είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα ας έρθει».

-ΑΚSAM: «Ελάτε όλοι μαζί» είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της εφημερίδας AKSAM.

Hurriytet: Με κεντρικό τίτλο «Η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει την πρόκληση»,αλλά και τις νέες προκλήσεις εναντίον της Γαλλίας με τίτλο «Και εσείς μαντάμ τι δουλειά έχετε και ανακατεύεστε» κυκλοφόρησε το σημερινό φύλο της Hurriyet.

Αυτή τη στιγμή στον διαδικτυακό ιστότοπο της εφημερίδας πρώτο θέμα είναι η συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για την ελληνοτουρκική κρίση αλλά και η εξαγγελία του Ακάρ για μια νέα NAVTEX.

-Sabah: Τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας έχει ως κεντρικό θέμα αυτή τη στιγμή ο ιστότοπος της Sabah, ενώ αναφορά γίνεται στις δηλώσεις Ακάρ για την έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX στις αρχές Σεπτεμβρίου.