Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος

Ολομέτωπη επίθεση στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα σύσσωμος ο τουρκικός τύπος μετά το χθεσινό ναυάγιο της επίσκεψης του Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα.

Yenni Safak: Σε πολεμικό κλίμα και με κεντρικό τίτλο “σπρώχνουν την Αθήνα στο κενό” βγήκε στο σημερινό φύλο της εφημερίδας Yeni Safak. Στο βασικό θέμα της εφημερίδας γίνεται λόγος για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Γαλλίας- Κύπρου και Ιταλίας στην Μεσόγειο, ενώ οι δημοσιογράφοι της Safak κάνουν ειδική μνεία κάνουν στην προοπτική αγοράς των φρεγατών Belharra, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι Ευρωπαίοι κάνουν εκπτώσεις επί εκπτώσεων ώστε η χρεοκοπημένη και κακομαθημένη Ελλάδα να εξοπλιστεί έναντι της Τουρκίας”.

-Aksam: Με κεντρικό τίτλο “949 χρόνια περηφάνιας” βγήκε το σημερινό φύλο της Aksam, έχοντας ως πρώτο θέμα την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την νίκη των Τούρκων στην περίφημη μάχη του Μαντζικέρντ τον Αύγουστο του 1071. Στα άλλα θέματα της Aksam είναι η χθεσινή επίσκεψη του Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα, με τίτλο ” Ο Μάας πήγε την Ελλάδα ως διαμεσολαβητής και πήρε την απάντηση του στην Άγκυρα”.

Milat: Με κεντρικό τίτλο “Παίζουν με την φωτιά” βγήκε το σημερινό φύλο της εφημερίδας Milat, εστιάζοντας στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Turkiye: Με τον τίτλο “Ελάτε όλοι σας! Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, ηττήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και τώρα πήρε τις Η.Π.Α και κάνουν ασκήσεις με άλλες χώρες”, βγήκε στο σημερινό φύλο της Turkiye.

Hurriyet: Κεντρικό θέμα στον ιστότοπο της Huriyet είναι αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την μάχη του Μαντζικέρντ. “Η Τουρκία θα πάρει ότι αξίζει στο Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο” είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, διατηρώντας το πολεμικό κλίμα των τελευταίων ωρών.

Sabah: Και ο ιστότοπος της Sabah έχει αυτή τη στιγμή πρώτο θέμα τις νέες δηλώσεις Ερντογάν με τίτλο “Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τα δικαιώματα της στη θάλασσα και δεν θα κάνει παραχωρήσεις”.