Τι γράφει ο τουρκικός τύπος σήμερα!

Yeni Safak: Με πρώτο θέμα τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα και τίτλο “τα χέρια μας θα δυναμώσουν και άλλο” βγήκε το σημερινό φύλο της Yeni Safak. Την ίδια ώρα, βασικό θέμα είναι οι νέες απειλές Ερντογάν, με την Safak να γράφει πως “η Αθήνα είναι η μόνη χώρα που έχει να χάσει από αυτή τη διαδικασία” ενώ τέλος αναφορά γίνεται και στο μέτωπο της Λιβύης.

Cumhuriyet: Κεντρικό θέμα της εφημερίδας είναι η επικείμενη μεγάλη αύξηση στην τιμή του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Στο πάνω μέρος της εφημερίδας, παρουσιάζεται το μεγάλο ρεπορτάζ της εφημερίδας για το πως οι δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ αναστυντάχθηκαν και ξεκίνησαν την αντεπίθεση έναντι των ελληνικών δυνάμεων το 1922, ενώ στο κάτω μέρος της εφημερίδας γίνεται μνεία στο μέτωπο της Λιβύης, με την Cumhuriyet να λέει “πως η Άγκυρα κοιτά με προσοχή τις εξελίξεις και την πρόταση για κατάπαυση του πυρός”.

Aksam: Με κεντρικό θέμα τη καταστροφή που εξελίσσεται στην γειτονική χώρα, βγήκε το σημερινό φύλο της εφημερίδας Aksam. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ για την καταστροφή στην περιοχή της Κερασούντας, όπου νεροποντή προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων. Παράλληλα,η Aksam παρουσιάζει και τις νέες προκλήσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας ενώ αναφορά γίνεται και στις ανακαλύψεις σχετικά με το κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε στην Μαύρη Θάλασσα.

Sabah: Πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή στον ιστότοπο της Sabah είναι οι δηλώσεις Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο, και η δέσμευση του Τούρκου Προέδρου πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τα όσα δικαιούται η Τουρκία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η είδηση πως η Τουρκία προχώρησε στην παραγωγή ενός ακόμα πολεμικού drone.

Hurriyet: Κεντρικό θέμα και στον ιστότοπο της Hurriyet είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να γράφουν πως ο “Ερντογάν δήλωσε πως η Ελλάδα προκαλεί χάος στο Αιγαίο”.