Χριστοδουλίδης: Προς την λανθασμένη κατεύθυνση η ανανέωση της τουρκικής NAVTEX

Σε λανθασμένη κατεύθυνση κινείται η Τουρκία μετά την ανανέωση της παράνομης NAVTEX της, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη. 

«Σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Και είναι μια εξέλιξη που αν θέλετε δείχνει και προθέσεις», επισήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην ανανέωση της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου, σε δηλώσεις του, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο προσθέτοντας «αλλά σίγουρα, και αυτή είναι και η πρώτη αντίδραση από πλευράς εταίρων μας στην ΕΕ με τους οποίους είμαστε με επαφή, η χθεσινή ανανέωση της NAVTEX από πλευράς Τουρκίας είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση». 

Επιπλέον, ο Κύπριος υπουργός Εξωερικών υπογράμμισε ότι σήμερα το πρωί είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, αλλά και ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τέλος, σημείωσε ότι οι ευρωτουρκικές σχέσεις και το πώς η συμπεριφορά της Τουρκίας επηρεάζει το πλήρες φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων θα τεθούν και στο άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ αυτήν την εβδομάδα.