Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος

-H Yeni Safak, έχει ως πρώτο θέμα τις σημερινές ανακοινώσεις του Ερντογάν, ο οποίος πρόκειται να ανακοινώσει την ύπαρξη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Μαίρη Θάλασσα, με τίτλο “μια νέα εποχή ξεκινά για την Τουρκία”. Παράλληλα, η εφημερίδα έχει αναφορές και στις εξελίξεις της Ανατολικής Μεσογείου.

-Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η κεντροαριστερή Cumhuriyet, η οποία στο πάνω μέρος της εφημερίδας δείχνει το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα κοιτάσματα στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ ως κεντρικό άρθρο έχει την χθεσινή επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Πρακτορείο Anadolu : Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει σήμερα καλά νέα για την Τουρκία. Πρώτο θέμα τις ανακοινώσεις Ερντογάν έχει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στις εξελίξεις που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές.

Haber Türk: Η ΕΕ πρέπει να απευθύνει τις εκκλήσεις ψυχραιμίας προς την Ελλάδα και την ΡΔΝΚ. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ δήλωσε πως αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αποτελέσει κομμάτι μιας διαδικασίας με στόχο την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής, τονίζοντας πως οι εκκλήσεις της ΕΕ για ψυχραιμία δεν θα πρέπει να απευθύνονται στην Τουρκία, αλλά στην Ελλάδα και την ΡΔΝΚ.

-Hürriyet: Στις 22 Αυγούστου ξεκινούν οι βόλτες με αερόστατο. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραισμαήλογλου δήλωσε ότι οι βόλτες με αερόστατο που είχαν σταματήσει λόγω κορωνοϊού, θα ξεκινήσουν ξανά στις 22 Αυγούστου. Κάθε χρόνο περίπου 600 χιλιάδες τουρίστες ζουν αυτή την εμπειρία στην Καππαδοκία η οποία είναι μία από τις λίγες τουριστικές περιοχές του κόσμου όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτα με αερόστατο

Vatan: Στη Γερμανία πουλήθηκαν οι περισσότερες μάσκες από την Τουρκία. Ζήτηση σε μάσκες μιας χρήσης τουρκικής παραγωγής την περίοδο από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο υπήρξε κυρίως από την Γερμανία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και το Κουβέιτ. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε πώληση ιατρικών μασκών μιας χρήσης ύψους 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Γερμανία, 13,6 στην Κίνα, 9,8 στη Γαλλία, 8,6 στη Ρουμανία και 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Κουβέιτ.

Star: Αμερικανός καθηγητής Γκούντερ: Το έγγραφο των Αρμένιων είναι πλαστό. Ο καθηγητής Μάικλ Γκούντερ από το Τμήμα Κοινωνιολογίας και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Tennessee, ο οποίος κάνει μελέτες για τα γεγονότα του 1915, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό έγγραφο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς των Αρμένιων για τα γεγονότα του 1915. «Παραδείγματος χάρη τα περίφημα Έγγραφα Αντονιάν που παρουσιάστηκαν με τον ισχυρισμό ότι αποδεικνύουν τους αρμένικους ισχυρισμούς, είναι πλαστά».