Στη Σούδα F-16 των Η.Α.Ε- Ηχηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας

Στην αεροπορική βάση της Σούδας πρόκειται να μετασταθμεύσουν τις αμέσως επόμενες ώρες τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των πυκνών επικοινωνιών ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ, Αμπντουλάχ μπιν Ζαΐντ, ενώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, επικοινώνησε χθες με τον ομόλογό του από την αραβική χώρα, αντιστράτηγο Χαμάντ Μοχάμεντ.

Τις επόμενες ημέρες τα εν λόγω αεροσκάφη με τα πληρώματά τους θα πραγματοποιήσουν συνεκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, πάνω από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μαζί με τα πληρώματα των F-16 καταφθάνει και το προσωπικό υποστήριξης (μηχανικοί και προσωπικό εδάφους) των μαχητικών.

Η αντί-τουρκική συμμαχία παίρνει σάρκα και οστά

Η κίνηση αυτή, που έρχεται ως συνέχεια και της γαλλικής παρουσίας στην περιοχή, αποτελεί ενίσχυση του άξονα Ελλάδος – Ισραήλ – Αιγύπτου και Η.Α.Ε και στέλνει ένα ισχυρό διπλωματικό μήνυμα για την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι η απόφαση για στάθμευση των μαχητικών από τα ΗΑΕ στην 115 Π.Μ. στη Σούδα, καταγράφεται δύο ημέρες μετά τις στρατιωτικές συμφωνίες που υπέγραψαν Τουρκία και Κατάρ με τη διοίκηση της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ΗΑΕ και Ισραήλ προχώρησαν σε μία ιστορική ειρηνευτική συμφωνία με σκοπό την πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών τους σχέσεων