Στη Σούδα και high speed καταμαράν του ναυτικού των ΗΠΑ – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Έντονη κινητικότητα υπάρχει στον όρμο της Σούδας και συγκεκριμένα στην ναυτική βάση στο Μαράθι Ακρωτηρίου όπου από το πρωί της Τρίτης έχει καταπλεύσει το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο “γίγας” USS Hershel «Woody» Williams.

Σήμερα το πρωί στη προβλήτα της βάσης κατέπλευσε και ένα εντυπωσιακό σκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ . Πρόκειται για το υψηλής ταχύτητας καταμαράν USNS Trenton το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο.

Το σκάφος αυτό χρησιμοποιείται για τη στήριξη των υπερπόντιων επιχειρήσεων, τη διεξαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ανακούφιση από καταστροφές καθώς και την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων .

Το Trenton ναυπηγήθηκε το 2014 και παραδόθηκε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 2015. Έχει μήκος 103 μέτρων και πλάτος 28,5 μέτρων. Οι τέσσερις κινητήρες ντίζελ του δίνουν ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβων, ενώ μεταφέρει 353 άτομα, πλήρωμα και στρατεύματα.

Να σημειωθεί πως στον κόλπο της Σούδας κατέπλευσε το πρωί και η φρεγάτα HDMS Iver Huitfeldt η οποία ανήκει στο Βασιλικό ναυτικό της Δανίας. Η φρεγάτα απέπλευσε από την Δανία στις 10 Αυγούστου προκειμένου να συμμετάσχει σε πολεθνική επιχείρηση στα στενά του Ορμούζ, όπως αναφέρει ανάρτηση στο προφιλ της φρεγάτας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε βίντεο απο τον απόπλου της Δανέζικης φρεγάτας:

Και ένα βίντεο – παρουσίαση της αποστολής και εκπαίδευσης του πληρώματος:

Πηγή: flashnews.gr