Πληροφορίες ότι η φρεγάτα “Λήμνος” (F451) “έδειξε τα δόντια της” στην τουρκική Kemal Reis (MEKO)

RAS Between All SNMG2 Units. Crosspol onto the ESPS Marques Ensenada to take pictures of the ships RASing.

Σύμφωνα με διάφορες στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές αλλά και δημοσιεύματα σε Ελλάδα και Κύπρο, η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» (F451) φέρεται να “ακούμπησε” με μια φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού, την Kemal Reis (MEKO), η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ORUC REIS.

Υπάρχουν αναφορές ότι η φρεγάτα μας «Λήμνος» υπέστη περιορισμένης έκτασης ζημιές από το “ατύχημα”, ενώ η τουρκική φρεγάτα λέγεται ότι υπέστη σοβαρότερη ζημιά.

Η Kemal Reis βρίσκεται στην υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού από το 1997. Δηλαδή είναι μία κατά πολύ νεότερη φρεγάτα από την ελληνική.

Χθες, η αποστροφή στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «ατύχημα» λόγω της μεγάλης συσσώρευσης ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή, μάλλον δεν ήταν καθόλου τυχαία.

“Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.