Έπεσε στο νερό η πυραυλάκατος «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» – Παναγιωτόπουλος: «Όσο απειλούν θα μας βρουν απέναντί τους»

Με όλες τις τιμές πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση της ΤΠΚ «7», με το όνομα «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» στα ναυπηγεία Ελευσίνας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η Ελλάδα, προχωρά στην ενίσχυση του στόλου της, με μία ακόμα πυραυλάκατο.  Είναι η 7η κατά σειρά, πλοίο το οποίο πρόκειται για Ταχύ Σκάφος Κατευθυνόμενων Βλήματων SUPER VITA.

Προ ημερών, η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ΒΛΑΧΑΚΟΣ, η έβδομη κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ βγήκε από το υπόστεγο και μεταφέρθηκε στην πλωτή δεξαμενή , περιμένοντας τη μεγάλη στιγμή που θα ενσωματωθεί με τον υπόλοιπο στόλο.

Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει την παράδοση να δίνει ονόματα πεσόντων στα Ταχέα Σκάφη του Στόλου και να τιμά με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη κυβερνητών και στελεχών που έπεσαν στο καθήκον όπως οι τρεις  ήρωες των Ιμίων μεταξύ των οποίων ο συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου ΠΝ 21 AB-212 Παναγιώτης Βλαχάκος, όνομα το οποίο δόθηκε στην συγκεκριμένα πυραυλάκατο.

Αυστηρό μήνυμα Παναγιωτόπουλου: «Όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές, θα μας βρει απέναντί του»

Την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Στόλου, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής καθέλκυσης της πυραυλακάτου υπ’ αριθμόν «7» που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των «Ναυπηγείων Ελευσίνος», στην Ελευσίνα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η εποχή που οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν κι ο καθένας μας πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί, απ’ όπου μπορεί, για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξασφαλίζουν ότι αυτή η χώρα δεν απειλείται από πουθενά». Διεμήνυσε δε, ότι «όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές, θα βρει απέναντί του την ποιότητα και τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα και σε ανθρώπους».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τους εργαζομένους για τις προσπάθειές τους να ολοκληρωθούν οι εργασίες ναυπήγησης και καθέλκυσης των πυραυλακάτων υπ’ αριθμόν «6» και «7», ενώ αναφέρθηκε αναλυτικώς στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και ειδικά των «Ναυπηγείων Ελευσίνας», σε σύντομο διάστημα. «Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αρκεί να γίνονται με τις σωστές προϋποθέσεις, με τις προσήκουσες διαδικασίες και πάντα στο φως με το εργατικό προσωπικό που έχει δικαίωμα να αγωνιά περισσότερο από όλους, περισσότερο κι από μας αλλά και από όλους, ότι αυτό είναι για ένα καλύτερο μέλλον. Νομίζω αυτές οι προϋποθέσεις εκπληρώθηκαν», σχολίασε.

Εύσημα Γεωργιάδη στις Ένοπλες Δυνάμεις για την αντίδρασή τους στη τουρκική προκλητικότητα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» περνούν σε μια νέα εποχή που θα τη χαρακτηρίζει η ακμή, η τακτοποίηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων σ’ αυτά, τα οποία και θα αποτελέσουν βασικό «κρίκο» στην αλυσίδα της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. Εξέφρασε την ελπίδα πως η νέα εποχή των ναυπηγείων θα δώσει τη δυνατότητα στο Πολεμικό Ναυτικό να έχει και πάλι αξιόπλοα σκάφη, φτιαγμένα από ελληνικά χέρια, τιμώντας την ναυτική παράδοση μας. Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε τα εύσημα στις Ένοπλες Δυνάμεις για την άμεση κινητοποίησή τους απέναντι στην πρόσφατη προκλητική στάση της Τουρκίας.

Η τελετή καθέλκυσης

Στην τελευτή καθέλκυσης της ΤΠΚ «7» του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» στην Ελευσίνα, παρευρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Νίκος Παπαθανάσης, Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνης Οικονόμου.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας, παράγοντες της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία.