Για συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα κάνει λόγο ο Ακάρ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε χθες ότι Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που οδήγησαν σε αύξηση της έντασης το τελευταίο διάστημα, μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

“Προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα με αυτού του είδους της συναντήσεις”, ανέφερε ο Ακάρ. “Η δουλειά μας συνεχίζεται στην κατεύθυνση αυτή”, πρόσθεσε.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας βρέθηκε χθες στη μεθοριακή γραμμή στον Έβρο αλλά και στα σύνορα με την Βουλγαρία, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιθεώρηση σε δυνάμεις στα σύνορα. Τον Ακάρ συνόδευαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο διοικητής Στρατού, στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, ο διοικητής Εναερίων Δυνάμεων, στρατηγός Χασάν Κουσουκακγιούζ και ο διοικητής Ναυτικού, ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ.

Το Anadolu σημειώνει εξάλλου ότι στις 29 Ιουλίου Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Αθήνα θέλει να πραγματοποιήσει συνομιλίες όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία.

Το πρακτορείο κάνει ειδική αναφορά στις τελευταίες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα ο οποίος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει “ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας” με την Τουρκία, “ιδίως σε περιόδους έντασης” καθώς και στις αναφορές του ότι ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τις κινήσεις του “Barbaros”.