Αυτό δεν λέγεται οπισθοχώρηση!

Τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης από το πρωί μας βομβαρδίζουν με την είδηση πως ο Ερντογάν κάνει πίσω ολοταχώς από την Ανατολική Μεσόγειο.

Η “οπισθοχώρηση” του Ερντογάν μάλιστα συνοδεύεται από διθυράμβους για τις καίριες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επειδή, στο ArmyNews διαβάζουμε τις ειδήσεις, ακούμε τις ομιλίες, και κυρίως δεν δεσμευόμαστε από καμία κυβέρνηση -ανεξαρτήτως χρώματος-, στο παιχνίδι αυτό των εντυπώσεων δεν θα συμμετάσχουμε και δεν θα υποχρεωθούμε και εμείς να πούμε ψέματα για να φιλοτεχνήσουμε μια εικόνα που πολύ απλά δεν υπάρχει.

Τα ακριβή λόγια του Ιμπραήμ Καλίν δεν δείχνουν πως η Τουρκία πάει ένα βήμα πίσω αλλά πως συνεχίζει την πολιτική του “μαστίγιου και του καρότου”.

Δηλαδή, πως πρώτα μας απειλεί με πόλεμο και στη συνέχεια μας καλεί σε διάλογο.

Πάμε να δούμε τι είπε:

“Η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο προσωρινά, εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα”.

Και συμπλήρωσε:

“Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων”.

Συνεπώς, όσοι επιμένουν πως η Τουρκία έκανε πίσω ή δεν ξέρουν να διαβάζουν πηχυαίους τίτλους, ή στοχευμέένα παραπληροφορούν ή πολύ απλά δεν μπορούν να καταλάβουν που το πάει ο Ερντογάν.