Έδεσε στο λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis

Μέσα στο λιμάνι της Αττάλειας βρίσκεται από χθες το βράδυ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Ενώ τα προηγούμενα 24ωρα βρισκόταν αγκυροβολημένο στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας, χθες βράδυ κινήθηκε προς τα πίσω και σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του, αυτή την ώρα βρίσκεται δεμένο μέσα στο λιμάνι.

Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA είχε μεταδώσει ότι υπήρξε κινητικότητα του πλοίου το οποίο εμφανίζονταν έτοιμο για έρευνες. Συγκεκριμένα στο τηλεγράφημά του ανέφερε: «Σήμερα το πρωί (σ.σ. το πρωί της Δευτέρας), υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο Oruc Reis, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

Η απομάκρυνση μέρους του στόλου της Τουρκίας από την περιοχή παρακολουθείται στενά από την Ελλάδα η οποία σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει αφού είναι γνωστό πως η οδηγία προς ναυτιλομένους που εξέδωσε η Άγκυρα παραμένει σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου.