To The Point

Η χώρα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Από Κολομβία των Βαλκανίων έχουμε μετατραπεί σε φρενοκομείο της Ευρώπης.

Πολιτικό σύστημα, εκκλησία και μεγαλόσχημοι παράγοντες έχουν… βαρέσει κανονικά και ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχεί.

Μαύρη Παρασκευή χθες και κάποιοι αποφάσισαν να γιορτάσουν την άλωση της Αγιά Σοφιάς.

Η κυρία Πρόεδρος οργάνωσε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για να γιορτάζει τη μεγάλη αυτή επιτυχία.

Οι παπάδες μετά το άγριο κράξιμο αποφάσισαν να βγουν από τα λαγούμια αλλά και πάλι κρύφτηκαν στην Αρχιεπισκοπή, κάνοντας αντίσταση, ψέλνοντας τον Ακάθιστο Ύμνο.

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά βλέπει ο Ερντογάν και μόνο από λύπηση δεν φτάνει μέχρι την Καλαμάτα.

———————————————————-

Μέσα στη γενική βαβούρα ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε ευκαιρία για να κάνει deal με την κυβέρνηση.

Με θράσος χιλίων πιθήκων απαίτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, γιατί η χώρα χρειάζεται συναίνεση.

Τώρα τι σχέση έχει ένα παρακρατικό και παραδικαστικό σύστημα με τη συναίνεση στα εθνικά θέματα, μόνο ο Τσίπρας μπορεί να μας εξηγήσει.

———————————————————-

Όπως έγκαιρα σας είχα αποκαλύψει ο Μακρόν έγινε… Τούρκος μετά το ναυάγιο της συμφωνίας για την προμήθεια από τη χώρα μας, δύο γαλλικών φρεγατών.

Γι΄ αυτό την πρώτη μέρα της Ελληνο-Τουρκικής κρίσης δεν έβγαινε ούτε στο τηλέφωνο.

Έντρομο το Μαξίμου που άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα χάνει το μοναδικό σύμμαχο άρχισε να παρακαλάει τον Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να μεσολαβήσει για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος της Κύπρου έκανε ό,τι μπορούσε και γι΄ αυτό στη συνέχεια βγήκε ο Μακρόν και δήλωσε, ότι δεν πρέπει να αφήσουν στα χέρια της Τουρκίας την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου.

———————————————————-

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη διαπραγμάτευση για τις γαλλικές φρεγάτες.

Βέβαια ο Μακρόν δεν εμπιστεύεται πλέον ούτε την κυβέρνηση, ούτε τον πρωθυπουργό.

Μετά το κάζο της ακύρωσης της σύμβασης δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη υπογραφή στο Παρίσι, έχουν κάθε λόγο να είναι εξοργισμένοι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα στελέχη της NAVAL που επέστρεψαν στο Παρίσι, γιατί δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την ελληνική κυβέρνηση.

———————————————————-

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να παίξουν στρατηγικά με τους Γερμανούς μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Μέρκελ για την αποκλιμάκωση της Ελληνο-Τουρκικής κρίσης.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι η μόνη που μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να παρέμβει στον Ερντογάν.

Άλλωστε η γερμανική επιρροή στην Τουρκία είναι μεγάλη τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Βέβαια η Μέρκελ πιέζει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφύγει στη Χάγη, όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα αλλά για το σύνολο των Ελληνο-Τουρκικών διαφορών.

———————————————————-

Οι Γερμανοί επιδιώκουν να κεφαλαιοποιήσουν την παρέμβασή τους στα Ελληνο-Τουρκικά.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να επιταχύνει μια σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών στον νευραλγικό χώρο της ενέργειας.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος «Πτολεμαΐδα 5» καθώς και για τη ΔΕΗ.

Δεν αποκλείεται επίσης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά την εξαγορά από τους Αμερικανούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Το Βερολίνο είναι σίγουρο ότι θα επιχειρήσει να επανέλθει δριμύτερο στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Γι΄ αυτό άλλωστε υπονόμευσε όπως και οι Αμερικανοί τη συμφωνία για την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών.

———————————————————-

Οι μηχανισμοί της Τραπέζης της Ελλάδος, μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν την κίνηση λογαριασμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ειδικά όταν έρχονται στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία που ενδεχομένως τεκμηριώνουν παράνομες συναλλαγές.

Πάντως στην περίπτωση του Λιβανέζικου ομίλου «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» δεν έχει γίνει απολύτως κανένας έλεγχος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

Οι ισχυρισμοί ότι η Λιβανέζικη εταιρεία διέπεται από ειδικό καθεστώς, γιατί δεν έχει δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι προσχηματικοί.

Γιατί όταν ένας επιχειρηματικός όμιλος με έδρα τη χώρα μας, εμφανίζεται να προβαίνει σε εικονικές συμβάσεις με ελληνικές εταιρείες, προκειμένου να δικαιολογήσει την εκταμίευση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για άλλες δραστηριότητές τους, αυτό συνιστά καραμπινάτη παρανομία.

———————————————————-

Συνεχίζουν τις αθλιότητες κάποιοι συνδικαλιστές της ΕΥΠ που είχαν στήσει παραμάγαζο στην υπηρεσία, τις ένδοξες εποχές του ΠΑΣΟΚ και συνέχισαν το ίδιο βιολί την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

Αυτή τη φορά με ανακοίνωσή τους επιτίθενται στον Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Προφανώς οι εν λόγω εργατοπατέρες έχουν ξεφύγει και νομίζουν ότι μπορούν να υποκαθιστούν τη διοίκηση της νευραλγικής υπηρεσίας, ο ρόλος της οποίας είναι κρίσιμος με δεδομένη την κρίση στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις.

———————————————————-

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει νευρικό κλονισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας είναι ικανές να τσακίσουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εξεταστική επιτροπή καίει επίσης και δύο προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα.