Στο στόχαστρο της Τουρκίας η Κ. Σακελλαροπούλου για «μαύρη προπαγάνδα»

Επίθεση στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπολύει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν ισχυριζόμενο ότι η κα Σακελλαροπούλου κάνει «μαύρη προπαγάνδα».

Στην Αθήνα δεν υπάρχει τζαμί

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης Ανάπτυξης  Oμέρ Τσελίκ έγραψε στο twitter:

«Μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα με κάθε τρόπο. Οι δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής. Η πρόεδρος της χώρας που η πρωτεύουσα της είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δεν έχει τζαμί, μιλάει για θρησκευτική αμοιβαία κατανόηση με αφορμή την Αγία Σοφία. Αυτό είναι ξεκάθαρο παράδειγμα διπλού στάνταρτ»

Βαρβαρότητα και λύτρωση

Ο κ. Τσελίκ υποστηρίζει πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που δεν ικανοποιεί τα βασικά κριτήρια του θρησκευτικού σεβασμού» και αναφέρει επίσης πως «με τόσες γνωστές σφαγές και βαρβαρότητες των Ελληνοκυπρίων η πρόεδρος της Ελλάδας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Επιχείρησης Ειρήνης να μιλάει για Τουρκική Βαρβαρότητα. Αυτό το καταδικάζουμε ξεκάθαρα. Αυτό που εσείς αποκαλείτε Τουρκική βαρβαρότητα, είναι μια νόμιμη αποστολή λύτρωσης και ελπίδας των κατατρεγμένων όλου του κόσμου. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να αγνοήσετε τους Τουρκοκυπρίους όπως αγνοείτε τις σφαγές στην ιστορία».