Παναγιωτόπουλος: Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Κύπρος και Ελλάδα είναι αποφασισμένες να προασπίσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, διαμήνυσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τον ομόλογό του, Χαράλαμπο Πετρίδη, ενώ σε δηλώσεις του σημείωσε: «Βρίσκομαι στην Κύπρο, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, για να αποτίσω, με βαθύτατο σεβασμό και εθνική συγκίνηση, φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Η Ελλάδα υποκλίνεται σήμερα στη μνήμη όλων των τέκνων του Ελληνισμού, Κυπρίων και Ελλαδιτών, που με γενναιότητα, ηρωισμό και αυτοθυσία αγωνίστηκαν για το ύψιστο ιδανικό της ελευθερίας».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι με τον Κύπριο ομόλογό του επιβεβαίωσαν την ταύτιση στους κοινούς στόχους για τα εθνικά δίκαια και τη στρατηγική για την αποτελεσματική προάσπισή τους. «Είναι μια στρατηγική που αποδίδει καρπούς τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις συμμαχίες που από κοινού συγκροτούμε ή επιδιώκουμε στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και πέρα από αυτή, μέσα από τριμερή και πολυμερή σχήματα», τόνισε.

Παναγιωτόπουλος: Η τουρκική παραβατικότητα απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως «η τουρκική παραβατικότητα απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση και συνεργασία για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». «Η Ελλάδα τηρεί αταλάντευτη στάση και έχει οικοδομήσει την εθνική στρατηγική Αμυνας και Ασφάλειάς της στην επίκληση της διεθνούς νομιμότητας. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τα εθνικά συμφέροντα τόσο της χώρας μας όσο και του Κυπριακού Ελληνισμού. Η Κύπρος και η Ελλάδα άλλωστε, με αρραγή εθνική ομοψυχία, αντιμετωπίζουν και θα συνεχίσουν πάντοτε να αντιμετωπίζουν από κοινού τις διαρκείς προκλήσεις στα θέματα της άμυνας και ασφάλειας», κατέληξε.