Νίκος Δένδιας : Ρωτήστε το Μαξίμου

Προσπάθεια υποβάθμισης αλλά και παραπομπή στο …Μέγαρο Μαξίμου, συνιστούν οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ότι αφορά  την μυστική συνάντηση του Βερολίνου με Σουρανή, Καλίν και Χέκερ.

Όταν ρωτήθηκε (Δελτίο Ειδήσεων Star) ) για την συνάντηση , τον παρασκηνιακό χαρακτήρα της και τη σημασία της, ο κ. Δένδιας απάντησε: Κατ’ αρχήν σωστός αποδέκτης της ερώτησής σας θα ήταν ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών όχι ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών.
Είναι αυτονόητο, νομίζω υπήρξε σχετική ανακοίνωση, η ανακοίνωση των διπλωματικών πηγών ή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου (σς: προσέξτε την διατύπωση ) επ’ αυτού. Βεβαίως η γερμανική Προεδρία έχει τη δυνατότητα να ζητά οποιεσδήποτε διευκρινίσεις από οποιοδήποτε κράτος – μέλος.
Και βεβαίως υπάρχουν και είναι ευκταίο να υπάρχουν επαφές υπηρεσιακών παραγόντων. Μέχρι εκεί όμως. Εάν η Τουρκία θέλει αυτό να το εμφανίσει ως διάλογο για να μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της την πιθανότητα των κυρώσεων, νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω.