To The Point

Ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο σύστημα της κρατικοδίαιτης διαπλοκής προκάλεσε η βόμβα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος επέστρεψε στο δημόσιο 1,3 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούσαν στην αμαρτωλή διαφημιστική καμπάνια, «Μένουμε σπίτι», που είχε την υπογραφή της κυβέρνησης.

Η τολμηρή και αποφασιστική κίνηση Μαρινάκη ανταποκρίνεται στην απαίτηση της κοινωνίας να τελειώσει επιτέλους η συναλλαγή ανάμεσα στα κρατικοδίαιτα και χρεοκοπημένα στην πλειοψηφία τους, Μέσα Ενημέρωσης με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο κορυφαίος οικονομικός εκδοτικός και ποδοσφαιρικός παράγοντας, με την πρωτοβουλία να επιστρέψει ένα τεράστιο ποσό, θέτει προ των ευθυνών του το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει να λειτουργεί με το δόγμα των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής, χωρίς να σέβεται το δημόσιο χρήμα.

Η ληστεία που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου χρήματος με τα ποσά που δώρισαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες σε ανύπαρκτα στην κυριολεξία Μέσα Ενημέρωσης, συνιστά ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, το οποίο αναγκαστικά προκαλεί πολιτικές παρενέργειες και δικαστικές περιπέτειες.

Γιατί τα δωράκια διακοσίων, τριακοσίων και τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ σε κάποιες ιστοσελίδες συνιστούν κατάχρηση δημοσίου χρήματος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Γιατί δεν πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια ιδιωτικής εταιρείας, αλλά για ένα πρότζεκτ που έφερε την υπογραφή της κυβέρνησης.

—————————————————————-

Με άλλοθι την πανδημία κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν μια φάμπρικα με ένα και μοναδικό στόχο: Την εξυπηρέτηση φίλων, κολλητών και παρατρεχάμενων του συστήματος.

Προφανώς αυτοί που διαμόρφωσαν τη λίστα της ντροπής θα πρέπει να βρίσκονται στο Ντουμπάι, το Κατάρ ή την Αφρική.

Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι με στοχευμένες κινήσεις έκαναν πλούσιους καμιά δεκαπενταριά αεριτζήδες, οι οποίοι έτυχε να διαθέτουν άκρες στο Μαξίμου.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, το οποίο αναγκαστικά θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Άλλωστε σύμφωνα με τον νόμο για ποσά πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν χαριστικά, η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να ασκήσει κακουργηματικές διώξεις και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Είναι σίγουρο ότι οι ανακριτές θα καλέσουν για εξηγήσεις τόσο αυτούς που τα έδωσαν, όσο και αυτούς που τα πήραν.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έπρεπε να έχουν ήδη κινηθεί και να κάνουν φύλλο και φτερό τα λογιστήρια των ανύπαρκτων Μέσων Ενημέρωσης, που άρπαξαν τα λεφτά που προέρχονται από το αίμα των φορολογουμένων.

Πολύ εύκολα με μια σύγκριση τιμολογίων θα είχαν διαπιστώσει ότι η καμπάνια «Μένουμε σπίτι», τιμολογήθηκε στο εκατονταπλάσιο του πραγματικού κόστους από ορισμένους αεριτζήδες του διαδικτύου και ανύπαρκτες εφημερίδες, που εμφανίζουν κυκλοφορία 150 φύλλα την εβδομάδα.

—————————————————————-

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο ίδιος μηχανισμός που ανέλαβε εργολαβικά να ενισχύσει τους κολλητούς του συστήματος καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, βρίσκεται πίσω και από άλλες διαφημιστικές καμπάνιες εταιρειών του δημοσίου.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, οι καθεστωτικοί μηχανισμοί σε μια επίδειξη αλαζονείας σκορπάνε το δημόσιο χρήμα, σε κολλητούς, σε κολλητές και διάφορες ντουντούκες, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα του Μαξίμου.

—————————————————————-

Το σκάνδαλο με τη λίστα της ντροπής, αποκαλύπτει το μέγεθος της εξάρτησης των χρεοκοπημένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από τις τράπεζες και το κράτος.

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς θαλασσοδάνεια και κρατικές ενισχύσεις το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής θα είχε καταρρεύσει.

Γι΄ αυτό όλος αυτός ο εσμός των χρεοκοπημένων έχει συνασπιστεί εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το γεγονός ότι δημιούργησε το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό συγκρότημα χωρίς θαλασσοδάνεια και εξαρτήσεις, τον καθιστά επικίνδυνο.

Γιατί όλες οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να έχουν νταραβέρια με αυτούς τους οποίους κρατάνε σε ομηρία.

Δεν είναι τυχαίος ο εναγκαλισμός και από τη νέα κυβέρνηση καναλαρχών με σκοτεινό παρελθόν, ύποπτο παρόν και αβέβαιο μέλλον.

Η κυβέρνηση προτιμάει να συναλλάσσεται με λαθρεμπόρους τσιγάρων και πλυντήρια της μαφίας, παρά με υγιείς εκδοτικές επιχειρήσεις.

Το ίδιο ακριβώς έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα τα κορυφαία στελέχη της να έχουν εγκλωβιστεί στα σκάνδαλα με τον Χρ. Καλογρίτσα, τους Λιβανέζους και άλλους προνομιακούς συνομιλητές της κυβέρνησης Τσίπρα που αποδείχτηκαν απατεώνες του Κοινού Ποινικού Δικαίου.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα από τις περιπέτειες των προηγούμενων και συνεχίζει τον ίδιο ολισθηρό δρόμο.

Επαναπαύεται στην ασυλία που είχε το πρώτο διάστημα και την ανοχή που επέδειξε η κοινωνία.

Η λίστα της ντροπής ήταν το πρώτο σοκ που προκάλεσε οργή στην κοινωνία σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση έχει τσακίσει εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Αλήθεια τι θα πει η κυβέρνηση στους μικρομεσαίους που είναι αποκλεισμένοι από τις τράπεζες και κινδυνεύουν να πάθουν οικονομική ασφυξία.

Δικαιολογίες όπως, «δεν υπάρχουν λεφτά», πλέον δεν περνάνε.

Γιατί όταν χαρίζεις τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ σε ένα ανύπαρκτο site, τότε θα πρέπει να βρεις πόρους να χρηματοδοτήσεις και τους μικρομεσαίους που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

—————————————————————-

Η κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς άρχισε αμέσως μετά το σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες, όταν εμφανίστηκαν οι λαγοί Καλογρίτσας και Σαββίδης, γελοιοποιώντας τον ίδιο τον Τσίπρα.

Δεν αποκλείεται η λίστα της ντροπής να σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας συμπαρασύροντας σε περιπέτειες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.