Που είναι ο Διαματάρης ο φίλος του Πομπέο;

Ο Αντώνης Διαματάρης έμεινε γνωστός για τα πτυχία  που δεν είχε. Όμως ο Ελληνοαμερικανός φίλος από τα παλια της οικογένειας Μητσοτάκη, όσο ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την θρησκευτική διπλωματία, είχε έντονη ανάμειξη στις  ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Υποστήριξε με πάθος την αναγνώριση  της Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από την Εκκλησία της Ελλάδας και από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Μάϊκ Πομπέο στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, έδωσε τα ρέστα του, λέγοντας ότι οφείλουν όλα τα Πατριαρχεία και οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να αναγνωρίσουν την Ουκρανική Εκκλησία που αποσπάστηκε από το Πατριαρχείο Μόσχας. Έφτασε μάλιστα  στο σημείο να λέει ότι όλοι όσοι έχουν οικονομική ενίσχυση από το ελληνικό κράτος , οφείλουν να στηρίξουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας. Ότι δηλαδή διακαώς ζήτησε ο Πομπέο  από την ελληνική κυβέρνηση.

Τώρα έχει κάτι να μας πει ο κ Διαματαρης για την στήριξη του κ Πομπέο στο θέμα Αγία Σοφία; Έχει να μας πει γιατί κάνουν την πάπια όλοι  για την Αγία Σοφία;  Μήπως  να μας εξηγήσει πως θα ζητήσουμε την ενεργό συμπαράσταση της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας (των 160 εκ πιστών) για την Αγία Σοφία;

Πάλι καλά που ο  Πούτιν μίλησε στον Ερντογάν για την δυσαρέσκεια  των Ρώσων ορθοδόξων πολιτών για την βαρβαρότητα του στην Αγιά Σοφιά.